Politică

Emil Boc i-a întâmpinat cu o anecdotă pe invitații Congresului UDMR: "De 15 ani dăm împreună un alt destin Clujului!"

Primarul municipiului Cluj-Napoca a declarat, în deschiderea celui de-al 14-lea Congres UDMR, organizat în acest weekend la Cluj-Napoca, că Uniunea a fost un partener de excepție în dezvoltarea orașului.

Boc a amintit de faptul că, de la preluarea primului mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca, comunitatea maghiară joacă un rol important în cursul progresist al orașului.

"Profit de această ocazie să vă mulțumesc pentru parteneriatul de excepție pe care l-am avut în dezvoltarea orașului. De 15 ani am dat un alt destin acestui oraș, sunt convins că lucrurile pot rămâne pe același curs progresist", a declarat Boc.


Anecdotă cu secui

Pentru a destinde atmosfera, edilul și-a început discursul cu un banc despre secui.

"Erzsi, după 30 de ani de căsnicie îi spune lui Pisti: Ar trebui să-mi spui și mie că mă iubești, să fii mai drăgăstos cu mine! Pisti se uită la Erzsi și îi spune: Acum 30 de ani ți-am zis că te iubesc? Dacă se schimbă ceva, te anunț!", a glumit Boc, amintind apoi de proiectele majore ale municipiului, pentru care solicită ajutorul UDMR.


"Îmi manifest dorința de a face în continuare parteneriat în dezvoltarea Clujului, a țării. Uniți în diversitate, puternici în Europa. Avem nevoie de Autostrada Transilvania, de Spitalul Regional de Urgență, trenul de mare viteză la Budapesta, proiectul Cluj Innovation City sau trenul metropolitan", a precizat edilul.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că "exercitarea drepturilor comunității maghiare are un impact major asupra bunăstării". "Libertatea românilor nu poate fi deplină dacă libertatea maghiarilor din România nu este deplină", a precizat liderul Uniunii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter