Politică

Buda şi Tişe visează degeaba la funcţii înalte în PNL!

Clujenii au negociat prost şi nu au intrat în graţiile viitorului şef al partidului.

Buda şi Tişe visează la funcţii înalte în PNL Buda şi Tişe visează la funcţii înalte în PNL

Liberalii se pregătesc de Congresul care în 17 iunie le va aduce o nouă conducere. Negocierile pentru funcţiile de la centru au fost în toi în perioada campaniei candidaţilor, care s-au plimbat de colo colo în ultimele săptămâni, la vânătoare de voturi.

Calculele nu arată prea bine pentru liderii de la Cluj care ţintesc funcţii înalte în partid. Potrivit unor surse liberale, nici Alin Tişe care nu este tocmai în graţiile lui Ludovic Orban şi nici Daniel Buda nu ar avea şanse să ocupe o poziţie în conducerea naţională.


Unii au înţeles mesajul

De altfel, se pare că văzând care sunt şansele lui Orban la Congres şi nevrând să se facă de ruşine, pe ultima sută de metri Daniel Buda nu şi-a mai depus candidatura pentru vreo funcţie la nivel naţional, spun sursele.

Liderul PNL Cluj, susţinător al lui Cristian Buşoi la şefia partidului, a jucat prost la un moment dat crezând că Iohannis îl va susţine pe acesta. Buda şi-a făcut iluzii că, fiind „colegul lui de bancă” în Parlamentul European, Buşoi, odată ajuns la conducere, îi va mai asigura un mandat de europarlamentar.


Se pare că Ludovic Orban, cel care are cele mai multe şanse la şefia partidului, ar fi ales să susţină alţi doi liberali pentru posturile de europarlamentari, mai exact pe Ilie Bolojan, liderul de la Bihor şi pe Mircea Hava, liderul de la Alba.

Totuşi, diferenţa dintre Alin Tişe şi Daniel Buda este că liderul PNL Cluj a înţeles acest mesaj şi nu şi-a mai depus candidatura la vreo funcţie. 


Dacă nu e o funcţie, e alta

Sursele liberale mai spun că nici Alin Tişe nu ar avea şanse să prindă o funcţie în conducerea partidului.

Şeful CJ Cluj nu este în graţiile lui Orban cu care ar fi avut un conflict verbal acum doi ani, şi care s ar fi lăsat cu jigniri. Mărul discordiei a fost atunci susţinerea acordată de Orban fostului liberal Mihai Seplean pentru şefia  forului judeţean. Mai mult, este de notorietate prietenia dintre Orban şi Seplecan şi faptul că în 2009 Seplecan l-a susţinut pe Orban împotriva lui Crin Antonescu.


Totuşi, în goana după funcţii, Alin Tişe vrea să se se asigure că prinde măcar una şi şi-a depus candidatura pentru două posturi: pentru cea de prim-vicepreşedinte şi pentru cea de vicepreşedinte pe regiunea Transilvania. 

Se pare că Tişe este singurul liberal din ţară care şi-a depus candidatura pentru două funcţii. Preşedintele Consiliului Judeţean îi va avea contracandidaţi pe Raluca Turcan, actualul lider al partidului şi pe Lucian Bode, liderul de la Sălaj.


În concluzie, Tişe se va bate cu doi oameni susţinuţi de tabăra lui Orban.

Congresul PNL, peste câteva zile

Congresul PNL va avea loc în 17 iunie în urma căruia va fi ales preşedintele partidului. Pentru această funcţie candidează Ludovic Orban şi Cristian Buşoi. Cei 5.000 de delegaţi vor alege preşedintele PNL prin vot asupra moţiunilor prezentate de candidaţi.

Ilie Bolojan, Viorel Cataramă, Raluca Turcan, Alin Tişe, Iulian Dumitrescu, Nicolae Robu, Mircea Hava şi Mugur Cozmanciuc şi-au depus candidaturile pentru funcţiile de prim-vicepreşedinţi ai PNL. Alţi 31 de liberali şi-au depus candidatura pentru funcţiile de vicepreşedinţi pe diferite domenii. Pentru cele opt regiuni de dezvoltare, pentru funcţiile de vicepreşedinţi ai PNL şi-au depus candidatura 20 de liberali.

Ultimele Stiri
abonare newsletter