Politică

Klaus Iohannis: CSAT a avizat favorabil OUG privind interceptările

CSAT a avizat favorabil OUG privind interceptările propusă de Ministerul Justiţiei, a anunţat vineri preşedintele Klaus Iohannis.

''Acest proiect de act normativ este destinat să ofere într-o primă etapă o soluţie pentru activitatea organelor judiciare. (...) Sunt opinii potrivit cărora activitatea Parchetelor, în absenţa infrastructurii tehnice necesare pentru realizarea unor astfel de metode speciale de supraveghere ar fi afectată atât din punct de vedere al operativităţii actului de urmărire penală, cât şi sub aspectul administrării unui probatoriu complet. Ordonanţa de urgenţă vine să răspundă exact acestei preocupări'', a arătat şeful statului.

Iohannis a mai arătat că actul normativ propus de Guvern ''va reprezenta în acest moment o soluţie, fie ea şi temporară, la o problemă care preocupă deopotrivă instituţiile statului, cât şi opinia publică''.


Forul legislativ poate avea în vedere şi alte soluţii pe care să le dezbată cu toate instituţiile interesate şi cu societatea civilă, a adăugat Iohannis.

Etichete: csat interceptari
Ultimele Stiri
abonare newsletter