Politică

Antonescu: Nu mai candidez la şefia PNL

Preşedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că nu va mai candida la şefia partidului.

„La șefia partidului nu mai candidez”, a afirmat Antonescu răspunzând unei întrebări.

El a spus că, dacă intenția sa era să rămână la șefia PNL, atunci nu se angaja la demisie dacă partidul nu obține un anumite scor la europarlamentare.


Antonescu a precizat că acum câteva zile a spus că nu știe dacă va candida din nou la șefia PNL, pentru că la acel moment nu știa care sunt candidații și nu știa că dorește să candideze Klaus Iohannis.

Nu ştiam dacă domnul Iohannis candidează sau nu”, a menţionat Antonescu, argumentând astfel răspunsul său ințial.


„Am dat acest răspuns – nu ştiu – pentru că există un lucru esenţial, care e mai important decât preşedinţia mea: există direcţia politică a PNL. În situaţia în care ar fi existat doar un candidat sau doar candidaţi a căror propunere de strategie politică să fie întoarcerea în curtea PSD, dacă nu exista altcineva, atunci aş fi intrat în luptă pentru a împiedica acest lucru. Din fericire, nu e cazul”, a menţionat Antonescu.

Antonescu a spus, pe de altă parte, că susţine candidatura lui Iohannis la şefia PNL.


El a arătat că PNL e în situaţia de a convoca un Congres extraordinar în urma demisiei lui Klaus Iohannis şi a menţionat că, aşa cum a anunţat încă înainte de alegeri, Iohannis, ca prim-vicepreşedinte, ar fi preluat oricum prerogativele de preşedinte, în urma demisiei sale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter