Politică

Băsescu despre moralitatea susținerii PMP: Am vrut să reechlibrez spectrul politic

Președintele Traian Băsescu răspuns, întrebat în cadrul unei emisiuni de la Digi 24 dacă atitudinea lui de susținere a PMP este morală, că a vrut să reechlibreze spectrul politic, pentru că nu poate privi cum un partid acaparează instituțiile statului.

”Se poate pune în discuție moralitatea îndoielnică a președintelui atunci când s-a fotografiat în tricoul PMP, dar nu legalitatea. Este un comportament atipic. Am vrut să reechlibrez spectrul politic, nu poți să privești cum un partid acaparează instituțiile statului.Arătați-mi dacă s-ar bucura Crin Antonescu să-l sprjin, dacă s-ar bucura Mihai Răzvan Ungureanu sau Vasile Blaga. Deocamdată singurii care spun că vor să continue procesul de modernizare început de Traian Băsescu sunt cei de la PMP. Dacă Forța Civică va spune același lucruri, îi voi sprijini”, a afirmat Traian Băsescu.

Întrebat despre șansele dreptei la prezidențiale, șeful statului a spus că ar fi singura soluție ca aceasta să câștige alegerile este să formeze o alință.


”Varianta proastă ar fi să creadă că pot avea fiecare candidat propriu și că vor canaliza voturile dreaptei în turul al doilea. Nu este decât un paleativ de a-și scuza fiecare ambițiile. Singura soluție este să găsească o formulă de alianță sau fuziune cu un singur obiectiv: să sprijine o singură persoană, care din iulie să intre în campanie. Asta ar fi, după părerea mea, singura șansă ca dreapta să dea un președinte. După alegeri să măsoare potențialul de creștere al fiecăruia. Cel care are cel mai mare potențial de creștere să fie desemnat candidat. Sunt doi care ar avea potențial de creștere mare, dar nu vreau să spun care sunt aceia, pentru că s-ar crea controverse”, a declarat Traian Băsescu.

Rugat să descrie portretul candidatului ideal la președinție, în viziunea lui președintele României a spus că acesta ar trebui să fie un candidat neșantajabil, fie la fel de bogat ca atunci când a intrat în politică și să nu fie apatic omoligilor săi.


”Ar trebui să nu aibă legături cu baroni, cu turnători, să fie un candidat neșantajabil de propriul lui partid și de cei care furnizează iamgine. Trebuie să ai forță să lupți și împotriva instituțiilor media ostile. Să fie la fel de bogat ca atunci când a intrat în politică. Ai venit cu un apartament cu două camere, după 5, 10, 20 de ani să văd că ai trecut cel mult la unul cu trei camere, nu la vile. Ar trebui să nu spună: eu schimb tot și în servicii, și în parchete, pentru că vreau să vină oamenii mei. Trebuie să nu fie antipatic omologilor lui. Nu va reuși să aibă comunicare nici cu Merkel, nici cu Obama”, a afirmat Traian Băsescu la Digi 24.

El a adăugat că și Boc, și Udrea, și Ungureanu se potrivesc acestui portret însă nu exclude nici rocada Crin Antonescu - Iohannis pentru președinție.

Ultimele Stiri
abonare newsletter