Politică

Gabriel Oprea, avizat pentru funcțiile de ministru al Afacerilor Interne şi vicepremier

Gabriel Oprea, propus ministru al Afacerilor Interne şi vicepremier, a primit, marţi, avizul pentru aceste funcţii din partea comisiilor parlamentare reunite, fiind validat cu 20 de voturi "pentru", cinci "împotrivă" şi patru abţineri.

Oprea a fost audiat de comisiile pentru apărare, ordine public şi siguranţă naţională din Senat şi Camera Deputaţilor, potrivit Mediafax.

La finalul audierilor, Gabriel Oprea a declarat că nu şi-a dorit să fie ministru de Interne, însă a acceptat această funcţie.


El a precizat că este o perioadă economică dificilă, însă îşi doreşte să fie mulţi bani pentru echipamente şi salariile angajaţilor din structurile Ministerului Afacerilor Interne.

Oprea a adăugat că îşi doreşte ca oamenii să nu mai fie nevoiţi să dea şpagă pentru serviciile publice.


Liderul UNPR, Gabriel Oprea, a mai ocupat funcţia de ministru al Internelor, timp de 20 de zile, în 2008, în Guvernul PDL-PSD.

În Guvernul Ponta, Oprea a fost până acum vicepremier fără portofoliu, iar din ianuarie a preluat interimatul la MAI, după demisia liberalului Radu Stroe din Guvern, în urma scandalului legat de accidentul aviatic din Munţii Apuseni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter