Politică

Continuă disputa între PDL şi USL Cluj pe tema situaţiei de la Mechel

Președintele PDL Cluj Daniel Buda le solicită membrilor Guvernului Ponta și Organizației Județene Cluj a USL să renunțe la demagogie și să vină cu soluții concrete pentru situațiile dramatice ale disponibilizaților de la Combinatul Metalurgic - Mechel din Câmpia Turzii.

 „Îi solicit public premierului României, Victor Viorel Ponta, să depună de îndată o cerere de accesare a Fondului European de Ajustare la Globalizare în folosul acestor persoane rămase fără loc de muncă. Consider că este inadmisibilă această atitutine de maxim dispreț și indiferență, manifestată de șeful executivului, de reprezentantul guvernului în teritoriu și în egală măsură de președintele Consiliului Județean Cluj, față de situația celor care au rămas fără un loc de muncă, datorită incapacității acestui Guvern de a oferi alternative viabile. Le amintesc  acestor domni, care nu mai conteneau cu criticile și blamările la adresa guvernului anterior, faptul că Guvernul PDL, condus de Emil Boc, a depus o astfel de cerere în sprijinul persoanelor disponibilizate de Nokia – Jucu, cerere care a fost aprobată de Parlamentul European și a adus șomerilor aproape trei milioane de euro“, a declarat Buda.

Totodată, liderul PDL Cluj numeşte USL „partidul nemuncii“, mai exact „Uniunea Șomajului și a Lipsei de soluții“, principala preocupare a acestora fiind „cum să-și satisfacă propriile interese sau cele ale partidului“.


 Vă reamintim, ieri, liderul PDL Cluj, Daniel Buda, a criticat lipsa soluțiilor din partea guvernanților și a parlamentarilor USL față de cei 148 de angajați disponibilizați de la combinatul Mechel Câmpia Turzii, susţinând că prefectul Gheorghe Vușcan poartă doar discuții fără a veni cu soluții.

În replică, social democraţii clujeni au precizat că liderii PDL Cluj dezinformează „fără rușine“ clujenii în privinţa situaţiei de la Mechel Câmpia Turzii, amintind totodată de „greaua moştenire“.

abonare newsletter