Politică

Cătălin Cherecheş a refuzat extrădarea simplificată

Fostul primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a refuzat extrădarea simplificată, potrivit avocatului său.

Cătălin Cherecheș a refuzat extrădarea simplificată. Foto: Sindicatul Europol Facebook.com Cătălin Cherecheș a refuzat extrădarea simplificată. Foto: Sindicatul Europol Facebook.com

 

 


Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş, reţinut în Germania după ce a părăsit ţara ilegal, refuză să-şi dea acordul pentru extrădare simplificată, a anunţat, duminică, avocatul acestuia, Răzvan Doseanu, scrie Agerpres.

 


„Cătălin Cherecheş refuză să îşi dea acordul pentru o extrădare simplificată. Am discutat cu avocatul său din Germania şi acesta spune că, în situaţia unei extrădări fără o procedură simplificată, aceasta poate dura între 3 şi 6 luni de zile. În aproximativ 5 zile, Cătălin Cherecheş urmează să fie transferat la un loc de detenţie din Munchen”, a spus Răzvan Doseanu.

Conform lui Doseanu, clientul său a discutat doar cu avocatul din Germania.


„Până în prezent, nu i s-a permis lui Cătălin Cherecheş să ia contact cu nicio altă persoană decât avocatul său din Germania. Din discuţiile cu avocatul din Germania, Cătălin Cherecheş nu s-a opus în momentul în care a fost prins de autorităţile germane”, a precizat Răzvan Doseanu.

Cherecheş, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru corupţie, a fost depistat şi reţinut, marţi, de poliţiştii bavarezi. Asupra sa a fost găsit și un buletin de identitate emis de ministerul de Interne din Italia. Cel mai probabil, Cătălin Cherecheș urma să ajungă în Italia. 


Primarul Cătălin Cherecheş a fugit din ţară vineri, prin punctul de trecere a frontierei Petea, de la graniţa cu Ungaria, folosindu-se de un act de identitate al unei rude.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cătălin Cherecheș, prins cu mii de euro asupra sa. Primarul din Baia Mare avea avea un act de identitate italian pe numele lui.

Ultimele Stiri
abonare newsletter