Actualitate

Primarul Cătălin Cherecheș merge la închisoare pentru cinci ani. A fost condamnat de judecătoarea din Cluj care a denunțat-o si pe soacra lui

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost condamnat vineri de Curtea de Apel Cluj, prin decizie definitivă, la o pedeapsă de cinci ani de închisoare în dosarul de mită.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş/ Foto: Catalin Chereches - Facebook Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş/ Foto: Catalin Chereches - Facebook

 

 


Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost condamnat definitiv vineri de Curtea de Apel Cluj la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

 


Curtea de Apel Cluj a respins apelul primarului şi a menţinut sentinţa dată în februarie 2022 de Tribunalul Cluj, fiind modificate doar câteva dispoziţii privind pedeapsa complementară.

Sechestru pe averea primarului

În plus, a fost menţinut sechestrul pe averea primarului: un autoturism marca Porsche Cayenne şi două terenuri, în vederea acoperirii prejudiciului pe care Cherecheş trebuie să-l achite în acest dosar, de 65.000 lei şi 5.000 euro, cu privire la care s-a dispus confiscarea specială.


Din completul de la Curtea de Apel Cluj a făcut parte şi judecătoarea Georgiana Rodica Farcaş Hîngan, pe care soacra lui Cherecheş a încercat să o mituiască, pentru a obţine o condamnare mai uşoară sau chiar achitare.

Primarul din Baia Mare Cătălin Cherecheș a fost trimis în judecată de DNA în anul 2016, într-un dosar în care este acuzat de luare de mită. El fost condamnat în februarie 2022 de Tribunalul Cluj la cinci ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată și interzicerea pe o durată de patru ani a dreptului de a candida și de a fi ales și de a ocupa o funcție publică. Potrivit deciziei, interzicerea dreptului de a candida și de a fi ales și de a ocupa o funcție publică a fost majorat de la 4 la 5 ani.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Soacra primarului Cătălin Cherecheș, reținută de procurorii DNA

Flagrant DNA la Cluj. Soacra primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, prinsă în timp ce intermedia o mită pentru o judecătoare

abonare newsletter