Actualitate

Cătălin Cherecheș, prins cu mii de euro asupra sa. Primarul din Baia Mare avea avea un act de identitate italian pe numele lui.

Primarul din Baia Mare Cătălin Cherecheș avea asupra sa un buletin italian și câteva mii de euro când a fost prins, în Germania.

Cătălin Cherecheș, prins în Germania cu mii de euro și buletin italian/Foto: Sindicatul Europol Facebook.com Cătălin Cherecheș, prins în Germania cu mii de euro și buletin italian/Foto: Sindicatul Europol Facebook.com

 

 


Cherecheș a fost găsit într-o maşină condusă de mătuşa sa, cu număr de înmatriculare în localitatea germană Neu Ulm.

 


Când a fost prins, Cătălin Cherecheş avea asupra sa 3.265 de euro, forinţi - echivalentul a aproximativ 150 de euro şi lei - echivalentul a 320 de euro.

Rănit în timp ce a opus rezistență

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost rănit la bărbie, după ce a opus rezistenţă când a fost prins de poliţiştii germani în Augsburg, potrivit unor surse judiciare.


Cherecheş, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru corupţie, a fost depistat şi reţinut, marţi, de poliţiştii bavarezi. Asupra sa a fost găsit și un buletin de identitate emis de ministerul de Interne din Italia. Cel mai probabil, Cătălin Cherecheș urma să ajungă în Italia. 

CITEȘTE ȘI: 
Primarul Cătălin Cherecheș, condamnat pentru corupție, a fost depistat și reținut în Germania!

„În seara de 28 noiembrie, în urma cooperării poliţieneşti internaţionale şi a schimbului de date şi informaţii dintre Poliţia Română şi autorităţile din Germania, Ungaria, Austria şi Italia, a fost localizat, depistat şi reţinut, de către poliţiştii bavarezi şi BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internaţional”, potrivit Poliției Române. 


El a fost depistat de partenerii externi, pe baza informaţiilor oferite de Poliţia Română.

Primarul Cătălin Cherecheş a fugit din ţară vineri, prin punctul de trecere a frontierei Petea, de la graniţa cu Ungaria, folosindu-se de un act de identitate al unei rude.


Curtea de Apel Cluj a respins, vineri, apelul primarului şi a menţinut sentinţa dată în februarie 2022 de Tribunalul Cluj, fiind modificate doar câteva dispoziţii privind pedeapsa complementară, respectiv a fost mărită de la 4 la 5 ani perioada în care Cherecheş are mai multe interdicţii (să fie ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa funcţia de primar).

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Primarul Cătălin Cherecheș, condamnat pentru corupție, a fost depistat și reținut în Germania!

Primarul Cătălin Cherecheș merge la închisoare pentru cinci ani. A fost condamnat de judecătoarea din Cluj care a denunțat-o si pe soacra lui

Cătălin Cherecheș ar fi părăsit teritoriul României înainte de condamnarea definitivă la 5 ani de închisoare. Posibil mandat european de arestare

abonare newsletter