Actualitate

Primarul Cătălin Cherecheș, condamnat pentru corupție, a fost depistat și reținut în Germania!

Primarul Cătălin Cherecheș a fost depistat și reținut de polițiști în Germania. El a fugit din România, după ce a fost condamnat definitv la închisoare pentru corupție.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost depistat în Germania  / Foto: Catalin Chereches - Facebook Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost depistat în Germania / Foto: Catalin Chereches - Facebook

 

 


Primarul Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru corupţie, a fost depistat şi reţinut de poliţiştii bavarezi în Augsburg, Germania, informează Poliţia Română.

 


„În seara de 28 noiembrie, în urma cooperării poliţieneşti internaţionale şi a schimbului de date şi informaţii dintre Poliţia Română şi autorităţile din Germania, Ungaria, Austria şi Italia, a fost localizat, depistat şi reţinut, de către poliţiştii bavarezi şi BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internaţional”, precizează IGPR.

Acesta a fost depistat de polițiștii externi, pe baza informaţiilor oferite de Poliţia Română. Primarul Cătălin Cherecheş a fugit din ţară vineri, prin punctul de trecere a frontierei Petea, cu Ungaria, folosindu-se de un act de identitate al unei rude.


Curtea de Apel Cluj a respins, vineri, apelul primarului şi a menţinut sentinţa dată în februarie 2022 de Tribunalul Cluj, fiind modificate doar câteva dispoziţii privind pedeapsa complementară, respectiv a fost mărită de la 4 la 5 ani perioada în care Cherecheş are mai multe interdicţii (să fie ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa funcţia de primar).

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ministrul Justiţiei afirmă că legea împotriva fugarilor i se va aplica şi primarului Cherecheş

Demiteri pe bandă rulantă în MAI după fuga lui Cătălin Cherecheș. Constantin Ilea, adjunctul IPJ Cluj, numit șef al IPJ Maramureș.

Ultimele Stiri
abonare newsletter