Politică

Senatorul Vasile Dîncu preia conducerea interimară a organizației PSD Cluj. „Este nevoie să intrăm într-o nouă etapă”

Președintele Consiliului Național al PSD, senatorul Vasile Dîncu, a preluat conducerea organizației județene a social-democraților din Cluj. Fostul președinte PSD Cluj, Alexandru Cordoș, face un pas în spate.

Vasile Dîncu, președinte interimar la PSD Cluj/Foto: Alexandru Cordos Facebook.com Vasile Dîncu, președinte interimar la PSD Cluj/Foto: Alexandru Cordos Facebook.com

 

 


Vasile Dîncu a fost numit oficial președintele filialei județene din Cluj a social-democraților în urma ultimei ședințe a conducerii centrale a partidului. 

 


„Clujul are nevoie să își recapete umanitatea, culoarea și filosofia de a trăi și de a oferi cetățenilor sentimentul de acasă, cu adevărat.

 


Este nevoie să ne consolidăm aceasta poziție și să intrăm într-o nouă etapa în care, la conducerea Organizatiei Partidului Social Democrat Cluj se va afla senatorul Vasile Dîncu”, a notat recent fostul președinte interimar al PSD Cluj, Alexandru Cordoș. 

Mandatul lui Dîncu, unul interimar, vine în contextul unei plasări slabe în sondaje a PSD Cluj, cu un an înainte de alegerile electorale din toamna lui 2024. 


În martie 2023, consilierul local PSD Anca Ciubăncan a fost exclusă din partid după ce a fost implicată într-o altercație cu o colegă social-democrată. 

Incidentul a relevat în spațiul public problemele interne din PSD Cluj, precum și nevoia unui climat politic profesionist în organizația județeană a social-democraților clujeni. 


„Încă de la începuturile ei, social democrația a reprezentat o forță în consolidarea societății transilvănene, acest lucru fiind posibil datorită viziunii și implicării active a reprezentanților din Transilvania, a deciziilor orientate spre echitate sociale și spre dezvoltarea durabilă a județului Cluj și a întregii țări.

Sunt recunoscator și mă bucur să predau ștafeta conducerii Organizației Județene unui om drag mie, unui exemplu politic și celui care, cu siguranță poate duce social democrația clujeană acolo unde îi este locul. Rămân în echipă, alături de colegii mei, în calitate de Secretar Executiv”, a mai notat fostul președinte PSD Cluj Alexandru Cordoș pe pagina sa de Facebook

În octombrie anul trecut, clujeanul Vasile Dîncu demisiona din funcția de ministru al Apărării și invoca imposibilitatea colaborării cu președintele Klaus Iohannis.

Candidatura lui Dîncu la Primăria Cluj-Napoca

De menționat că alt lider social-democrat clujean, Horia Nasra, i-a cerut lui Dîncu să candideze uninominal la Primăria Cluj-Napoca, împotriva lui Emil Boc. 

„Dragă Vasile,

A sosit momentul să-ți asumi filiala PSD Cluj, să-ți asumi un proiect organizatoric, munca la firul ierbii, discuțiile cu oamenii, nu doar cu acele cravete reci și anonime din spatele vitraliilor.

A sosit momentul să candidezi uninominal la primăria Cluj-Napoca, împotriva lui Emil Boc, domnia ta, fiind totuși, conform unor sondaje locale, cel mai notoriu dintre PSDiștii clujeni”, nota social-democratul clujean Horia Nasra în Scrisoarea deschisă din aprilie 2023. 

Dacă Vasile Dîncu va reuși o reformare a PSD Cluj și revenirea în sondaje, candidatura sa pentru conducerea Primăriei Cluj-Napoca ar putea cântări greu la viitoarele alegeri locale. 

Primăria Cluj-Napoca este coordonată de liberalul Emil Boc din anul 2004. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Vasile Dîncu a demisionat din funcția de ministru al Apărării. Imposibilitate de a colabora cu Iohannis

Bătaia din sediul PSD Cluj s-a lăsat cu sancțiuni. Consilier local, exclus din partid!

Horia Nasra, apel către Dîncu: „A sosit momentul să candidezi uninominal la primăria Cluj-Napoca, împotriva lui Emil Boc”

Nebunie la alegerile din 2024. Votăm primarii, președinții de consilii județene, deputații și senatorii în aceeași zi?

abonare newsletter