Politică

Reacția PSD Cluj după demisia lui Vasile Dîncu de la Apărare: „Un gest lipsit de egoism... România a suferit o reală pierdere politică și administrativ-diplomatică”

După demisia lui Vasile Dîncu de la ministerul Apărării, liderul social-democrat de Cluj, Alexandru Cordoș, a anunțat că PSD Cluj este alături de Dîncu.

Vasile Dîncu și Alexandru Cordoș/ sursa: Alexandru Cordoș Facebook Vasile Dîncu și Alexandru Cordoș/ sursa: Alexandru Cordoș Facebook

 

 


Vasile Dîncu a anunțat, luni, că a demisionat din funcția de ministru al Apărării Naționale. 

Motivul invocat - imposibilitatea de a colabora cu președintele Iohannis.


„Astăzi, Romania a suferit o reală pierdere din punct de vedere politic, administrativ și diplomatic”, a declarat Alexandru Cordoș, lider PSD Cluj, pentru monitorulcj.ro

După cum semnalează acesta, filiala clujeană a social democraților speră ca actualele evenimente, dar și cele viitoare să nu compromită eforturile depuse până în prezent de clujeanul Vasile Dîncu la portofoliul Apărării.


România trebuie să rămână un partener de încredere în actualul context geopolitic

„Într-un asemenea domeniu, cum este cel al apărării, este necesară o comunicare permanentă și armonioasă din partea ambelor părți, motivele demisiei fiind de altfel menționate foarte clar de către domnul profesor Vasile Dîncu. 

PSD Cluj este alături de domnul Vasile Dîncu în toate acțiunile și demersurile viitoare. Apreciem și îi suntem recunoscători pentru toată munca depusă în cadrul Guvernului și a Ministerului Apărării Naționale.


Un gest lipsit de egoism, care vine din dorința unui echilibru necesar României.

Este important ca in actualul context geopolitic, România să fie un partener consecvent și stabil al NATO și Uniunii Europene.


Sperăm ca actualele, dar mai cu seama viitoarele evenimente să nu compromită eforturile întreprinse de domnul ministru Vasile Dîncu de până acum”, a declarat Alexandru Cordoș pentru monitorulcj.ro.

Vasile Dîncu a demisionat de la Apărare

Profesorul clujean Vasile Dîncu a anunțat că și-a depus demisia în cursul dimineții de luni de la Ministerul Apărării Naționale.

„În cursul acestei dimineți, am înaintat Prim Ministrului României, Nicolae Ciucă, demisia mea din funcția de ministru al apărării naționale.

Redau, mai jos, textul integral:

Domnului Prim Ministru al Guvernului României

Nicolae - Ionel Ciucă

DEMISIE

Subsemnatul Vasile DÎNCU, membru al Guvernului României, deținător al portofoliului apărării, vă rog să luați act de demisia mea din această funcție.

Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române.

Domnule Prim Ministru, vă mulțumesc pentru colaborarea onestă și deschiderea de care ați dat dovadă pe tot parcursul activității guvernamentale comune și vă asigur de tot sprijinul meu pentru toate proiectele și programele Ministerului si Armatei Române, din calitatea de senator, membru în Parlamentul României”, a scris Vasile Dîncu pe pagina sa de Facebook.

Ulterior, premierul Nicolae Ciucă a transmis Administraţiei Prezidenţiale documentele referitoare la demisia lui Vasile Dîncu din funcţia de ministru al Apărării Naţionale şi a anunțat că va prelua interimatul MapN.

CITEȘTE ȘI:

Vasile Dîncu a demisionat din funcția de ministru al Apărării. Imposibilitate de a colabora cu Iohannis

Dîncu la librărie: „Aici nu se aude vocea idioţilor”

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu: „Sunt foarte sigur că românii și-ar apăra țara în caz de război”

abonare newsletter