Politică

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu: „Sunt foarte sigur că românii și-ar apăra țara în caz de război”

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a spus că este foarte sigur că românii și-ar apăra țara în caz de război, la fel ca ucrainenii. În prezent există în derulare un studiu privind calitatea resursei umane din Armată.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a spus că este foarte sigur că românii și-ar apăra țara în caz de război, la fel ca ucrainenii / Foto: captură ecran - Facebook Vasile Dîncu Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a spus că este foarte sigur că românii și-ar apăra țara în caz de război, la fel ca ucrainenii / Foto: captură ecran - Facebook Vasile Dîncu

 

Românii şi-ar apăra ţara dacă ar fi război, şi-a exprimat convingerea, sâmbătă, ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu.


 

„Aşa cum fac şi ucrainenii, eu sunt foarte sigur că românii ar răspunde, dacă ar fi cazul, să-şi apere ţara”, a spus Vasile Dîncu, la Prima TV.


El a menţionat că este în derulare un studiu privind calitatea resursei umane din Armată, a climatului şi moralului trupelor româneşti, ale cărui rezultate vor fi făcute publice în circa două luni.

Vasile Dîncu a menţionat că studiul cuprinde inclusiv întrebări despre condiţiile de muncă ale militarilor, despre ceea ce au nevoie aceştia. 


Potrivit oficialului, aceştia sunt chestionaţi dacă sunt mulţumiţi de meritocraţie, sistem, comandanţi, de modul în care pot da feedback sistemului. 

CITEȘTE ȘI:

Românii din străinătate vor avea 15 zile să se întoarcă în țară în caz de război. Proiect de lege publicat de MApN

O nouă campanie de recrutare pentru rezerviști voluntari în Armata României. Peste 800 de locuri puse la dispoziție

Ultimele Stiri
abonare newsletter