Politică

Ciucă și Ciolacu merg împreună la Bruxelles să negocieze creșterea pensiilor

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marți, că este posibil să meargă împreună cu premierul Nicolae Ciucă la Bruxelles, pentru a negocia cu oficialii de la Comisia Europeană majorarea pensiilor.

sursă foto Antena 3 sursă foto Antena 3

 

„Premierul colectează de la absolut toți miniștrii un draft cu care se va merge la Bruxelles pentru a se negocia. Este posibil ca atât domnul prim ministru cât și eu să mergem împreună să ducem aceste negocieri cu Comisia Europeană”, a spus Marcel Ciolacu, întrebat dacă la discuțiile din Coaliției pe tema legii bugetului pe 2023 s-a abordat și subiectul legat de creșterea pensiilor. 


 „Nu. Au început deja discuţiile pe bugetul pe anul viitor. Am anuntat deja că va fi prima oară în istoria României postdecembriste când începem discuţiile pe buget, să le finalizăm în luna noiembrie. Ştiţi cum se vota pe repede înainte de Crăciun, în ajunul Crăciunului bugetul României”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat marţi la Parlament dacă au fost discuţii în coaliţie despre majorarea pensiilor. 

Chestionat despre negocierile cu cei de la CE privind creşterea pensiilor, Ciolacu a răspuns: „În acest moment, premierul colectează de la absolut toţi miniştri un draft întreg cu care se va merge la Bruxelles pentru a se negocia”.


„Este posibil ca atât premierul, cât şi eu să mergem împreună să ducem aceste negocieri cu Comisia Europeană”, a completat Ciolacu, scrie digi24.ro.

El a mai spus că „aceste măsuri se iau în bugetul de stat pe anul viitor”. „Pentru prima oară în politica românească începem aceste discuţii înainte de luna octombrie. Eu menţin măsurile anunţate de către PSD”, a spus Ciolacu, referindu-se la majorarea pensiilor cu 10% și a salariului minim la 3000 de lei. 

CITEȘTE ȘI:

Marcel Ciolacu: „În România nu există şomaj!”

Opinie. Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: „Marcel Ciolacu a făcut gestul politic suprem: a pus pe masă susținerea pentru ORICINE la Președinția României”

Vicepreședinte PNL: „Ciucă ar fi candidatul pentru prezidenţiale. Boc nu este interesat”

Ultimele Stiri
abonare newsletter