Politică

Guvernul de la Budapesta nu mai lansează investiții în Transilvania în următorii doi ani

Agenția publică maghiară MTI scrie că guvernul Ungariei nu va mai lansa în următorii doi ani noi investiții transfrontaliere – în regiunile locuite de maghiari, printre care și Transilvania – deoarece Budapesta se concentrează pe finalizarea celor deja începute.

sursa foto Facebook Orbán Viktor

 

Agenția îl citează pe primarul din Sfântu Gheorghe, Árpád Antal, care a amintit o declarație dată la Băile Tușnad de premierul Viktor Orban.


Decizia vine într-un moment economic dificil pentru Ungaria, confruntată cu o penurie de carburanți, cu inflație galopantă și devalorizarea rapidă a forintului.

Reamintim că Ungaria a investit zeci de milioane de euro în proiecte din Transilvania, dedicate comunității maghiare: stadioane, școli, grădinițe, biserici, centre culturale.


Primarul Árpád Antal a făcut anunțul în contextul încercărilor de construire a unui centru cultural şi pentru tineret în Sfântu Gheorghe, care ar urma să fieconstruit de către Primăria Sfântu Gheorghe, Consiliul Judeţean Covasna şi Fundaţia „Sapientia”, cu sprijinul statului ungar.

Deocamdată, pe acest loc va fi amenajată o parcare.

CITEȘTE ȘI:

Opinie. Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: „În timp ce «rasistul» Viktor Orban este înfierat pentru declarațiile făcute, mongoloizii și caucazienii lansează un parteneriat de 7,5 miliarde Euro în Ungaria, lângă Debrecen”

Viktor Orban, citat la CNCD pentru discursul rasist de la Băile Tușnad

Rețeaua lui Viktor Orban. Guvernul de la Budapesta pompează sute de milioane de euro în fundațiile UDMR. Banii au ajuns și în Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter