Politică

Premier USR. Condiția pusă de Drulă pentru o nouă intrare la guvernare alături de PNL

Cătălin Drulă, președintele USR, anunță că partidul său va intra la guvernare alături de PNL, în eventualitatea ieșirii PSD din coaliție, doar dacă partidul său dă premierul.

Catalin Drulă și Florin Câțu. Sursa foto Guvernul României Catalin Drulă și Florin Câțu. Sursa foto Guvernul României

 

„Nu vom accepta și asta le spun foarte clar și celor din PNL, dacă-și fac vise că se pot juca așa între PSD și USR, nu vom accepta o guvernare în care să nu avem premierul”, a spus luni Drulă la RFI România când a fost întrebat dacă va accepta intrarea la guvernare în cazul ieșirii PSD din coaliție.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

„Nu ne putem juca cu țara așa, ca la bambilici, mai guvernează puțin cu PSD-ul, se mai schimbă. Este foarte important ca cei care ne-au adus în situația asta, mă refer la Klaus Iohannis, în primul rând și PNL-ul care a adus PSD la guvernare alături de ei (…), e important să-și asume consecințele a ceea ce au făcut. USR nu e o balama, ca să le asigure unora sau altora majoritatea. Dacă nu mai sunt în stare să guverneze până în 2024, trebuie să se dea complet la o parte. Noi am venit anul trecut cu o propunere de Guvern, care era un Guvern solid, cred că pentru prima dată în istoria audierilor parlamentare, miniștrii s-au prezentat absolut peste tot excepțional. Nu vom accepta și asta le spun foarte clar și celor din PNL, dacă-și fac vise că se pot juca așa între PSD și USR, nu vom accepta o guvernare în care să nu avem premierul”, a spus Drulă la RFI România.

Drulă a fost ales duminică în funcția de președinte al USR după alegerile interne provocate de demisia lui Dacian Cioloș.

CITEȘTE ȘI:

Cătălin Drulă a fost ales președintele USR din primul tur, cu 71% din voturi

Mihai Tudose, fost premier PSD, avertizează: „Unii români o să moară la iarnă”

Daniel Buda, prezent la dialogul „Europa începe în Transilvania”, alături de premierul Ciucă

Ultimele Stiri
abonare newsletter