Politică

Cătălin Drulă a fost ales președintele USR din primul tur, cu 71% din voturi

Au fost alegeri în USR, duminică. Cătălin Drulă a fost ales președintele USR din primul tur, cu 71% din voturi.

 

Cătălin Drulă, primul mesaj în calitate de președinte ales al USR:

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

„Suntem aici să construim pentru 2024 și 2028, suntem o singură echipă de astăzi, s-a terminat cu echipa cutare și cutare, de azi suntem toți USR. Cine înțelege că munca de echipă produce rezultate e binevenit. Dar nu mai avem timp în USR de vedetisme și de politică imatură. Cine rămâne acolo se plasează singur în afara partidului nostru. Suntem aici să le arătăm românilor că există speranță. După doi ani de pandemie s-au trezit cu o trădare pe masă a lui Iohannis și cu socialism cu epoleți la guvernare. Prețurile cresc, economia dă semne de îngrijorare, e o criză economică de amploarea cea mai mare din UE, cauzată de o guvernare banditească a PNL și PSD (…) Există speranță și se poate. Nu se poate peste noapte și miraculos. Cine promite așa ceva, habar n-are ce vorbește sau e mincinos. Vă spun cu toată convingerea, dați-ne voturile, nu mai dați voturile bandiților care au dus țara unde este, care nici nu știu, nici nu pot, nici nu vor. Cel mai mare rău este că vor să ne facă să credem că asta e, nu se mai poate. Am 41 de ani, iubesc țara asta și știu că se poate mult mai mult de-atât (…) Haideți alături de noi, de USR, în mișcarea de schimbare a României”.


Principalul partid de opoziție se află într-un moment de cotitură după ruptura aripii conduse de Dacian Cioloș, fost președinte al USR, care a demisionat din funcție după ce n-a reușit să-și impună proiectul politic în partid. 

Cătălin Drulă, Octavian Berceanu și Cătălin Teniță au fost principalii candidați în această cursă. 


Cătălin Drulă a obținut 71,34% din voturi, Cătălin Teniță 14,89%, iar Octavian Berceanu 11,23%.

Primul tur al alegerilor interne pentru preşedinţia USR s-a încheiat duminică la ora 1.00, iar rezultatul va fi anunţat într-o conferinţă de presă, de la ora 12.00, la sediul partidului. Miercuri dimineaţa a început votul online pentru şefia formaţiunii. Preşedintele USR este ales prin votul tuturor membrilor. De asemenea, rezultatele finale ale alegerilor interne vor fi validate de Congresul USR pe data de 16 iulie, într-o şedinţă online.


Cei şase candidaţi înscrişi în cursa pentru funcţia de preşedinte al USR au fost:

  •  Octavian Berceanu – fost comisar-şef al Gărzii de Mediu
  • Cătălin Drulă – deputat USR de Timiş, preşedinte interimar al USR, fost ministru al Transporturilor
  • Alexandru Kiss – şofer de TIR, membru filiala USR Bălceşti, Vâlcea
  • Miroslav Taşcu-Stavre – lector universitar, membru filiala USR Reşiţa, Caraş Severin
  • Cătălin Teniţă – deputat USR de Bucureşti
  • George Ungureanu – inginer în domeniul petrol 

CITEȘTE ȘI:

Deputatul PNL Radu Moisin, despre „gâlceava” dintre Boc și Drulă: „Drulă dezinformează”

Boc, lovitură la adresa lui Drulă. „A furat 2 miliarde € alocați Clujului. A venit la cârciumă, nu a inaugurat o autostradă. O catastrofă”

Cuvinte greu de digerat la adresa lui Boc din partea lui Drulă (USR). „Mincinos, incompetent, paralel cu proiectele, domnia sa va lua sfârşit”

Ultimele Stiri
abonare newsletter