Politică

Mihai Tudose, fost premier PSD, avertizează: „Unii români o să moară la iarnă”

Mihai Tudose, fost premier, se așteaptă la cel mai negru scenariu pentru mulți dintre români. Europarlamentarul crede că pentru români, sărăcia va ajunge ca un cuțit la os, pe final de an.

Mihai Tudose, sursa foto depositphotos.com Mihai Tudose, sursa foto depositphotos.com

 

Marți seara, în direct la România TV, Mihai Tudose, a lansat noi atacuri la adresa ministrului de la Energie, Virgil Popescu.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

„Unii români o să moară, pur și simplu (n.r. – la iarnă). Unii de frig, unii pentru că nu-și vor mai permite tratamentele corespunzătoare. Declarațiile de genul celor ale Ministerului Energiei, în cascadă, că o să mai stingem un bec, că nu avem curent, agentii economici să se descurce mai puțin gaz, nu sunt de natură să încurajeze investiții în economie”, a declarat Mihai Tudose, în emisiunea lui Victor Ciutacu.

„Domnul Cîțu a spus că românii câștigă 3.500 de euro pe lună și că sunt fericiți. În lumea reală, inflația înseamnă sărăcirea populației”, a mai punctat fostul premier.


În opinia lui Mihai Tudose, Virgil Popescu este o bombă cu ceas pentru independența energetică a României.

„Se spune că nu poate fi vorba despre raționalizarea gazelor la iarnă. Ieri, ministrul Energiei a spus că s-ar putea să avem niște probleme cu energia la agenții economici. Nu mai înțeleg nimic. În fapt, nu putem spune că această criză din România e identică cu cea din Europa. Nu sunt două-trei țări identice în Europa. La noi pot fi temperaturi de -20 – -30 de grade la iarnă. La Bruxelles sunt -2. În Grecia, Italia, Spania, cel puțin 2/3 (n.r. – din țară) au climă mediteraneană, unde nu e iarnă. Nu putem să vorbim că toată Europa e la fel. Decarbonizarea nu se poate face instant. Ei (n.r. – unele țări din vest) nici nu au cărbune. Ei renunță pentru că nu au nevoile pe care le avem noi. România poate avea independență energetică. De ce s-a redus producerea de gaze?! Întrebați-l pe ministrul Energiei! Putem avea tot ce ne trebuie, noi. Haideți să avem ce trebuie pentru noi, iar potențial avem. Eu înțeleg că președintele vrea să impice CSAT-ul, ministerul Energiei…”, a mai transmis fostul prim-ministru.

CITEȘTE ȘI:

Guvernul Tudose a supravieţuit aproape 7 luni. Previziunea lui Grindeanu s-a adeverit

Vasile Dâncu, despre motivele renunţării lui Tudose la guvernare

CEx PSD a votat retragerea sprijinului politic pentru Guvern. Tudose anunţă că demisionează

abonare newsletter