Actualitate

Daniel Buda, prezent la dialogul „Europa începe în Transilvania”, alături de premierul Ciucă

Daniel Buda a fost prezent joi după-amiază la evenimentul Dialog local cu cetățenii pe tema “Europa începe în Transilvania: democrație, educație și tineret. Ce urmează după Conferința despre Viitorul Europei?”.

Daniel Buda, alături de Nicolae Ciucă și Emil Boc. FOTO: Daniel Buda Facebook Daniel Buda, alături de Nicolae Ciucă și Emil Boc. FOTO: Daniel Buda Facebook


Evenimentul s-a desfășurat în prezența premierului României,  Nicolae Ionel Ciucă, președintelui Comitetului European al Regiunilor, Apostolos Tzitzikostas precum și a primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Conferința privind viitorul Europei a reprezentat o oportunitate pentru cetățenii europeni de a dezbate provocările și prioritățile Europei. Parlamentul European, Consiliul și Comisia Europeană au ascultat cetățenii europeni referitor la problemele și nevoile acestora, iar în funcție de competențele lor au hotărât luarea celor mai potrivite soluții.



„Domnul prim-ministru a declarat că sunt necesare eforturi pentru a stimula participarea tinerilor la viața democratică și luarea deciziilor. Premierul României a participat la București la ultimul dialog cu tinerii, sub umbrela conferinței pentru viitorul Europei. Acesta a transmis de altfel astăzi, că tineretul aduce plus valoare Europei și că este foarte important în aceste momente, pentru viitorul lor, să avem în vedere securitatea și să punem accent pe principiile la care tinerii trebuie să fie aspire. Domnul prim-ministru ne-a asigurat totodată că preocupările Guvernului se îndreaptă într-o măsură considerabilă către nevoile tinerilor iar dialogul cu aceștia va rămâne o activitate extrem de importantă.”, a transmis Daniel Buda.

El a mai adăugat: „Felicit organizatorii pentru evenimentul care cu siguranță și-a atins obiectivul, cel de a oferi cetățenilor, reprezentanților autorităților publice, întreprinderilor și ONG-urilor șansa de a-și exprima viziunea pentru viitorul orașului. Am susținut mereu că este extrem de important ca decidenții politici să fie conectați cu realitățile din teren și să fie mereu conștienți de nevoile cetățenilor. Aceste măsuri, evenimente, strategii reprezintă încă o verigă a legăturii strânse dintre cetățeni și instituțiile care îi reprezintă și mă bucur că se caută în mod constant întărirea acesteia.”.

CITEȘTE ȘI:

Daniel Buda, reales vicepreședinte al Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European

Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei de Agricultură din PE: „Noua Politică Agricolă Comună va oferi instrumente de sprijin pentru consolidarea poziției fermierilor pe piață”

abonare newsletter