Politică

Candidează Mircea Geoană la prezidențiale? De ce a venit politicianul la TIFF și la UBB?

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, își pregătește candidatura la prezidențiale, au declarat mai multe surse politice. Alegerile sunt în 2024, iar mandatul lui Geoană la NATO se încheie în octombrie 2023.

 

Deja s-ar fi format un comitet de sprijin pentru candidatura lui Geoană, de care s-ar ocupa în mod special soția acestuia, Mihaela Geoană, scrie G4Media.


Geoană s-a remarcat printr-o prezență constantă și tot mai intensă la evenimente publice din România și prin ieșiri publice periodice în media românească.

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

De pildă, pe data de 5 iunie, Mircea Geoană a participat  la București la un eveniment caritabil organizat de Fundația Renașterea, patronată de soția sa, Mihaela Geoană, la care a participat și ministrul sănătății, Alexandru Rafila.


Pe data de 25 și 27 iunie, Geoană a participat la un alt eveniment monden, Tiff Talks și TIFF Unimited, la Cluj, unde a discutat cu Mihnea Măruță despre importanța valorilor democratice și pericolele autocrației, având ca punct de plecare filmul „Navalny”, al lui Daniel Roher, vizionat în cadrul festivalului.

Pe 26 iunie, Geoană a vizitat o bază militară din Bistrița, alături de ministrul apărării, Vasile Dâncu.


Pe data de 25 iunie Geoană a participat la o dezbatere pe tema modernizării la Universitatea Babeș Bolyay din Cluj.

Tot în luna iunie, Geoană a participat la o serie de evenimente organizate de institutul Aspen România.


Potrivit informațiilor G4Media, mai mulți apropiați ai lui Mircea Geoană vor lansa un think-tank de politici publice, ce va avea un parteneriat cu fundația germană de stânga Friedrich Ebert Stiftung (FES).

Think-tank-ul va lansa dezbateri despre un viitor proiect de țară pentru România, dar va putea servi ca platformă de lansare pentru Mircea Geoană dacă acesta va avea sprijin politic pentru intrarea în competiția pentru alegerile prezidențiale.


Printre membrii think-tank-ului se vor număra politicieni apropiați de Mircea Geoană, dar și antreprenori și figuri publice.

Potrivit surselor G4Media.ro, candidatura lui Mircea Geoană nu se bucură însă de susținere la vârful PSD. Marcel Ciolacu și alți lideri din partid s-ar teme că scandalurile și controversele din trecutul lui Mircea Geoană ar putea compromite din nou șansele PSD la prezidențialele din 2024.

CITEȘTE ȘI:

Tudor Giurgiu, TIFF și politica. „Mircea Geoană are toate șansele să devină prezidențiabil”

Mircea Geoană, la UBB Cluj: „Pentru România, integrarea în NATO şi UE, la fel de importante ca Marea Unire și Mica Unire”

Mircea Geoană a fost numit secretar general al NATO

Ultimele Stiri
abonare newsletter