Opinii

Câștigătorul voucher-ului la Petlife

Monitorul de Cluj a premiat cel mai bun comentariu referitor la eutanasierea câinilor fără stăpân.

Cititorul cu adresa de e-mail info@prodglob.ro va primi voucher-ul de 50 de lei de la Petlife pentru comentariul lăsat pe site-ul nostru.

Redăm mai jos comentariul postat:


“Poate nu intereseaza pe nimeni, dar incercati sa adoptati de la Centrul  de ecarisaj un caine mai aratos. Sa zicem un metis de lup sau char un arlequin sau metis schnauzer. Unul e a unei doctorite altul a cuiva din primarie, altul e iubit de un ingrijitor...S-ar face loc daca si i-ar duce acasa, nu? Asta a fost cu ceva vreme in urma e drept, dar conform traditiei nu cred ca s-a schimbat ceva. Asa ca am luat acasa 2 caini care m-au ales ei pe mine, asa, de pe strada...Nu regret, dar cati mai ratacesc pe strazi? Cati nu s-ar bucura sa stea macar peste iarna la adapost..dar nu sunt locuri, nu? Si unul din motive e cel descris. Asa raman cainii tot vagabonzi, flamanzi devin insistenti, incep sa deranjeze si-atunci sunt alungati, loviti, haituiti, si singura lor aparare devine muscatura. Sunt multe aceste cazuri cu victime si-n randul oamenilor si-n randul cainilor dar uite, doar un eveniment cutremurator ca moartea unui copil , ne face sa constientizam situatia. Accidente au mai fost si cu caini cu stapani, poate mai multe decat cu vagabonzi, dar mass media a avut grija sa sensibilizeze populatia la ACEST caz. Si asa a inceput vanatoarea de caini cand inca n-o uitasem pe cea de ursi . Dar o poza care circula pe net ne face sa ne simtim mici , mici. E o catea lovita in cap, moarta pe trotuar cu sangele curgand si puisorii ei inca cautand caldura si hrana la pieptul ei. Ptr ca nu am prins vinovatul, trecem la decimare, ca romanii. Dar cand va incepe si vanatoarea de oameni? De cei care fura tara asta, o devalizeaza, si-o pangaresc, si-o ranesc ? De cei care-o ucid cu buna stiinta ruinand-o si murdarind-o? De cei care ne fura, violeaza, insala, omoara? Cand? Pe unii i deranjeaza cainii dar pe nimeni oamenii?”

Câștigătorul este rugat să ne contacteze pe adresa redactia@monitorulcj.ro pentru a afla cum poate intra în posesia premiului.

abonare newsletter