Național

O grenadă, găsită pe plaja din Sfântul Gheorghe. Militarii intervin de urgență ca să o dezamorseze

Militarii români execută o misiune de urgență pe plaja din localitatea Sfântul Gheorghe, unde a fost găsită o grenadă. Specialiștii încearcă să o dezamorseze.

Grenadă de mână pe fundal de nisip/ Sursă foto: depositphotos.com

 

 


O echipă de militari EOD (specialişti în dezamorsarea dispozitivelor explozive) de la Regimentul 307 Infanterie Marină din Babadag execută, marţi, o misiune în localitatea Sfântu Gheorghe din judeţul Tulcea, pentru a interveni asupra unei lovituri de aruncător de grenade, semnalată de o persoană civilă în apropierea gurii de vărsare a Dunării în Marea Neagră.

 


Potrivit unui comunicat al MApN, după apelul primit la numărul unic pentru urgenţe 112, specialişti ai Poliţiei, IGSU şi Poliţiei de Frontieră s-au prezentat la locul indicat. Din primele cercetări, s-a observat că obiectul semnalat este o lovitură de aruncător de grenade, fiind, cel mai probabil, o lovitură inertă (goală, fără încărcătură de exploziv, folosită pentru exerciţii).

Conform procedurilor pentru astfel de situaţii, a fost restricţionată zona de plajă şi a fost solicitată intervenţia militarilor specializaţi în intervenţii EOD din cadrul Forţelor Navale Române. Ca urmare, o echipă de infanterişti marini EOD a fost trimisă, în jurul orei 15,00, de la Babadag către plaja din Sfântul Gheorghe cu două ambarcaţiuni rapide, pe Braţul Sfântul Gheorghe, cu misiunea de a interveni pentru neutralizarea loviturii.


Sursă foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Un proiectil şi o grenadă, găsite în judeţul Cluj, în urma săpăturilor agricole de primăvară

Dronă militară cu însemne rusești, prăbușită lângă Bistrița. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter