Externe

A treia zi de război în Ucraina. Explozii și focuri de armă în timpul nopții în Kiev și mai multe orașe

Forţele ruse au lansat sâmbătă atacuri coordonate cu rachete şi artilerie asupra mai multor oraşe ucrainene, inclusiv capitala Kiev, unde s-au făcut auzite focuri de armă şi explozii lângă clădiri guvernamentale, au anunţat oficiali militari ucraineni şi martori oculari.

A treia zi de război în Ucraina. Explozii și focuri de armă în timpul nopții în Kiev și mai multe orașe A treia zi de război în Ucraina. Explozii și focuri de armă în timpul nopții în Kiev și mai multe orașe

 

 


Lupte grele sunt de asemenea în curs în sudul Ucrainei, lângă oraşele Mariupol, Herson, Mikolaiv şi Odesa, a anunţat sâmbătă dimineaţa un consilier al preşedintelui ucrainean.

 


„Lupte grele au loc lângă Mariupol”, a declarat Mihailo Podoliak, consilierul preşedintelui Volodimir Zelenski. „Însă nu se pune problema ca Mariupol să se predea sau să fie capturat”, a afirmat el.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google NewsAutorităţile ucrainene şi-au îndemnat cetăţenii să ajute la apărarea Kievului în faţa avansării forţelor ruse, care au invadat joi Ucraina.

Însă, chiar dacă luptele au devenit mai intense, guvernele rus şi ucrainean au semnalat deschiderea de negocieri, într-un prim licăr de speranţă pentru diplomaţie după ce preşedintele rus Vladimir Putin a lansat invazia.


La ordinul preşedintelui Vladimir Putin, care a acuzat „abuzurile şi genocidul regimului de la Kiev” faţă de rusofonii din estul separatist al Ucrainei şi ignorarea de către Occident a cererilor sale privind garanţiile de securitate, Rusia a lansat joi dimineaţă o ofensivă de anvergură asupra Ucrainei, cu atacuri aeriene şi cu rachete asupra instalaţiilor militare ucrainene şi incursiuni terestre şi desanturi maritime din mai multe direcţii, inclusiv dinspre Belarus.

 

CITEȘTE ȘI:

Insula Șerpilor din Marea Neagră a fost capturată de Rusia. 13 grăniceri au fost uciși

Lansatoarele de rachetă rusești au ajuns în districtul Obolon din Kiev. VIDEO

Președintele Ucrainei ar putea să nu mai fie în viață în următoarele 48 ore: „Nu știu dacă o să vă mai văd vreodată”

Ultimele Stiri
abonare newsletter