Național

Relaxări de sărbători pentru români. Masca pe stradă ar putea să NU mai fie obligatorie

Program prelungit la magazine și renunțarea la mască în aer liber în zonele neaglomerate sunt relaxările propuse de autorități și care ar putea fi aplicate în România cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Se pregătesc noi relaxări de sărbători. Se pregătesc noi relaxări de sărbători.

Astfel, odată cu noile relaxări, oamenii ar putea să aibă timpul necesar pentru a-şi face cumpărăturile de sărbători în condiţii de siguranţă, fiind evitată aglomerația, a declarat, marți, premierul Nicolae Ciucă.

„Astăzi, la nivelul Guvernului, am elaborat un comunicat în care explicăm cât se poate de bine tot ceea ce am decis în CNSU. Sunt luate în calcul toate aceste măsuri, astfel încât să putem să evităm aglomerarea, să putem să asigurăm timp tuturor cetăţenilor să meargă să-şi facă cumpărăturile de sărbători şi în felul acesta ne dorim foarte mult ca reprezentanţii instituţiilor statului să poată să gestioneze foarte bine toate aceste situaţii. Mâine veţi avea toate datele”, a precizat Ciucă, la Palatul Parlamentului.


El a adăugat că miercuri, în şedinţa de Guvern, va fi adoptată o hotărâre cu privire la aceste măsuri.

„Măsurile vor fi comunicate mâine, după ce adoptăm hotărârea de Guvern”, a explicat prim-ministrul.


Potrivit acestuia, se analizează şi posibilitatea renunţării la purtarea măştii de protecţie sanitară pe stradă în locurile care nu sunt aglomerate.

CITEȘTE ȘI:

Testul COVID-19, obligatoriu pentru toate persoanele care călătoresc în Marea Britanie, inclusiv pentru cei vaccinați

Trei din cei 28 de sportivi repatriați din Africa de Sud, infectați cu SARS-CoV-2

Ultimele Stiri
abonare newsletter