Externe

Testul COVID-19, obligatoriu pentru toate persoanele care călătoresc în Marea Britanie, inclusiv pentru cei vaccinați

Începând de marți, 7 decembrie, toate persoanele, chiar și cele vaccinate, trebuie să prezinte un test PCR sau antigen negativ făcut cu cel mult 48 de ore înainte de sosire.

Testul COVID-19, obligatoriu pentru pentru toate persoanele care călătoresc în Marea Britanie, inclusiv pentru cei vaccinați Testul COVID-19, obligatoriu pentru pentru toate persoanele care călătoresc în Marea Britanie, inclusiv pentru cei vaccinați

 

 


Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, începând de marți, 7 decembrie, toate persoanele care intenționează să călătorească în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, trebuie să prezinte la intrarea pe teritoriul britanic certificatul care atestă rezultatul negativ al unui test COVID-19 (tip PCR sau rapid antigen), efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de sosire.

Sunt exceptați de la obligativitatea prezentării certificatului care atestă rezultatul negativ al unui test COVID-19 copiii în vârstă de până la 11 ani inclusiv.


Astfel, începând cu data de 7 decembrie, intrarea în Marea Britanie va fi permisă numai cu respectarea următoarelor condiții: 

-completarea cu maximum 48 de ore înainte de sosire a Formularului de Localizare 
-prezentarea unui certificat care atestă rezultatul negativ al unui test COVID-19 tip PCR sau rapid antigen, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de călătorie
-persoanele vaccinate cu schema completă trebuie să mai facă un test RT PCR în ziua a doua de la sosire în Marea Britanie și să se autoizoleze la domiciliu până la primirea rezultatului. Dacă este pozitiv, persoana respectivă va rămâne în izolare 10 zile 
-persoanele nevaccinate trebuie să rezerve și să plătească anterior sosirii 2 teste COVID-19 tip PCR, pentru ziua a 2-a ziua și pentru a 8-a de la sosire, și să se autoizoleze pentru 10 zile la adresa declarată la sosire.


Autoritățile britanice au decis să introducă aceste condiții de călătorie, deoarece cazurile de infectare cu varianta Omicron cresc de la o zi la alta. În prezent sunt peste 300 de cazuri confirmate.

Ministrul britanic al Sănătăţii Sajid Javid a anunţat de asemenea că Nigeria va fi adăugată pe lista roşie alături de Africa de Sud şi alte ţări africane, persoanele care vin în Marea Britanie dinspre acestea fiind izolate 10 zile în hoteluri de carantină. El a precizat că Nigeria este, după Africa de Sud, a doua ţară cu cele mai multe cazuri de COVID-19 cu varianta Omicron legate de călătorii.

Varianta Omicron a coronavirusului provoacă îngrijorare întrucât prezintă mutaţii multiple, în special în proteina Spike prin care virusul pătrunde în celulele umane. Datele preliminare sugerează că noua variantă are o rezistenţă sporită la vaccinurile anti-COVID-19 existente, creşte riscul de reinfectare la persoanele trecute prin boală după infectarea cu alte variante şi se transmite mai uşor decât Delta, variantă dominantă în prezent şi cunoscută deja ca fiind foarte contagioasă.

 

CITEȘTE ȘI:

CNSU a anunțat restricțiile pentru cei care vin în România din afara țării! Cine va sta în carantină

Ultimele Stiri
abonare newsletter