Sport

Trei din cei 28 de sportivi repatriați din Africa de Sud, infectați cu SARS-CoV-2

Trei dintre probele de control recoltate în ziua a opta de către Direcţia de Sănătate Publică Maramureş de la cei 28 sportivi repatriaţi din Africa de Sud au fost pozitive pentru infecţia cu SARS CoV-2.

Trei din cei 28 de sportivi repatriați din Africa de Sud, infectați cu SARS-CoV-2 Trei din cei 28 de sportivi repatriați din Africa de Sud, infectați cu SARS-CoV-2

Potrivit unui comunicat transmis de Grupul de Comunicare Strategică, cele trei probe vor fi trimise pentru secvenţierea tulpinii virusului la Institutul National de Cercetare "Cantacuzino".

„Sportivii lotului cu teste negative vor putea ieşi din izolare în a 10-a zi de carantină. Cei trei sportivi care au fost depistaţi pozitiv rămân, în continuare, în izolare. Starea lor de sănătate este bună, fiind asimptomatici. Toţi sportivii sunt vaccinaţi anti-Covid 19", menţionează aceeaşi sursă.

Echipa de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare a fost repatriată din Africa de Sud, în cursul nopţii de 30 noiembrie, cu o cursă specială TAROM şi a intrat în carantină.

„Guvernul României a organizat repatrierea cetăţenilor români din Africa de Sud, printre care şi jucătorii şi staff-ul tehnic al echipei campioane de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare. Cele 29 de persoane au aterizat în această seară (noaptea de marţi spre miercuri - n. r.) cu o cursă TAROM pe Aeroportul Internaţional Maramureş. Ei au fost testaţi şi s-au recoltat probe RT-PCR în Africa de Sud, Kenya, dar şi la sosirea pe aeroport de către personal medical din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş" preciza Rudolf Stauder, la acel moment, subprefectul judeţului Maramureş.

El menţiona că testele RT-PCR vor fi repetate după opt zile, iar dacă rezultatul probelor va ieşi tot negativ, cele 29 de persoane pot ieşi din carantina instituţionalizată.

CITEȘTE ȘI:

Se iau în calcul noi RESTRICȚII, după apariția variantei Omicron în România! Rafila: „Trebuie să limităm răspândirea!”

PRIMELE CAZURI cu varianta Omicron, în România! Două persoane infectate au venit din Africa de Sud cu avionul

Ultimele Stiri
abonare newsletter