Național

Ministerul Transporturilor sesizează Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației în cazul zborurilor Wizz Air. Compania aeriană a anulat mai multe curse într-o singură zi

Ministerul Transporturilor sesizează Agenția Uniunii Europene pentru Siguranța Aviației cu privire la problema zborurilor operate de Wizz Air din România.

Aeronavă Wizz Air/Foto: Wizz Air Facebook.com Aeronavă Wizz Air/Foto: Wizz Air Facebook.com

 

 


La începutul lunii mai, Wizz Air a anulat zborurile de pe Aeroportul Internațional Cluj și Aeroportul Henri Coandă (București) către Antalya. Primul zbor Cluj-Antalya ar fi trebuit inaugurat pe 18 mai.

 


Potrivit secretarului de stat în Ministerul Transporturilor Bogdan Mîndrescu, operatorul aerian ar fi anulat 9 curse într-o singură zi, din motive tehnice. În acest context, România solicită intervenția autorității europene în domeniul siguranței aeronautice.

„Am avut o serie de discuții extrem de aplicate în legătură cu anulările zborurilor, întârzierile în operare și situația pasagerilor companiei Wizz Air în România. La întâlnire au participat Yvonne Moynihan, Chief Corporate Officer Wizz Air Group, Zsuzsanna Poss, Chief Communications and Customer Officer Wizz Air Group, și Diarmuind O Conghaile, Managing Director Wizz Air Malta. 


I-am înștiințat oficial pe reprezentanții Wizz Air că am informat Agenția Uniunii Europene pentru Siguranța Aviației (acest organism fiind și cel care a licențiat compania aeriană) pentru a pune cu celeritate în aplicare legislația în materie, având în vedere că Wizz Air a anulat 9 curse într-o zi din motive tehnice”, a notat, vineri seară, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Bogdan Mîndrescu, pe pagina sa de Facebook.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Bogdan Mîndrescu, anunță că România va sesiza Agenția Uniunii Europene pentru Siguranța Aviației în contextul zborurilor anulate de compania Wizz Air/Foto: Ministerul Transporturilor și Infrastructurii România Facebook.com

Ministerul Transporturilor a solicitat astfel conducerii Wizz Air un plan de măsuri concrete prin care să reducă numărul de curse anulate din motive tehnice și să asigure coerența curselor aeriene, rezolvând și problema personalului navigant care lucrează peste limita de timp permisă.


CITEȘTE ȘI: 
Wizz Air, 15 ani de la deschiderea bazei sale din Cluj-Napoca. Zboruri către 40 de destinații

Prezent la discuții, Președintele ANPC, Horia Constantinescu, a informat reprezentanții Wizz Air că a anunțat Autoritatea europeană pentru drepturile pasagerilor în legatură cu situațiile generate la noi în țară de către Wizz Air.

În România, Wizz Air este cel mai mare jucător din industria aeriană, iar anul trecut 45 de milioane de oameni au zburat cu Wizz Air, un record absolut în istoria celor 18 ani de când s-a înființat compania.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Pariul Wizz Air în România: zboruri accesibile către destinații pe care toată lumea le visează. După ce a „cucerit” Europa, compania aeriană a pus ochii pe alte părți ale globului. Interviu EXCLUSIV cu József Váradi, CEO Wizz Air

Wizz Air, 15 ani de la deschiderea bazei sale din Cluj-Napoca. Zboruri către 40 de destinații

abonare newsletter