Economie

Wizz Air A ANULAT zborurile spre Antalya de pe aeroporturile din Cluj și București

Wizz Air a anulat zborurile de pe Aeroportul Internațional Cluj și Aeroportul Henri Coandă (București) către Antalya. Primul zbor Cluj-Antalya ar fi trebuit inaugurat pe 18 mai.

sursă foto Facebook Wizz Air sursă foto Facebook Wizz Air

 

Wizz Air a decis să anuleze rutele regulate pe care urma să le opereze din București și Cluj-Napoca spre aeroportul din Antalya (Turcia). 


Inițial, compania aeriană a amânat debutul rutelor București – Antalya și Cluj-Napoca – Antalya, dar ulterior, Wizz Air a decis vineri, 5 mai, să anuleze toate zborurile de pe cele două rute. 

Potrivit surselor monitorulcj.ro, la baza anulării zborurilor către Antalya de pe aeroporturile Cluj și București stau probleme legate de aprobările pe care compania Wizz Air nu le-ar fi primit de la autoritățile din Turcia.


„Wizz Air confirmă că a fost nevoită să suspende rutele de la Cluj-Napoca și București spre Antalya din cauza unui blocaj operațional neprevăzut, aflat în afara controlului companiei aeriene. Pasagerii cu rezervări, afectați de aceste modificări au fost informați și li s-a oferit în mod automat rambursarea integrală a sumei plătite pentru bilet sau rambursarea a 120% din tariful inițial achitat, sub formă de credit de companie. Wizz Air își cere scuze pentru eventualele inconveniente pe care aceste modificări de program le-ar fi putut cauza”, au transmis reprezentanții Wizz Air la solicitarea monitorulcj.ro.

Loteria zborurilor spre Antalya

Pe 19 ianuarie 2023, Wizz Air anunța două rute din Cluj-Napoca și București către Antalya. Biletele puteau fi cumpărate începând cu 119 lei. Potrivit unui comunicat, zborurile din Cluj-Napoca spre Antalya urmau să fie operate în fiecare zi de joi și duminică începând cu data de 18 mai, iar din București în fiecare luni, miercuri și vineri, începând din 19 mai.


Ulterior, Wizz Air a decis să amâne cu o lună și jumătate debutul celor două rute pe care le va opera din România spre Antalya (Turcia). Atunci, compnia aeriană a anunțat că zborurile regulate din cele două orașe românești către Antalya se mută de la începutul lunii iulie până la finalul lunii octombrie. 

În final, pasagerii care aveau bilete de avion rezervate pe zborurile Wizz Air din București și Cluj-Napoca spre Antalya au fost informați despre anulări în dimineața zilei de vineri, 5 mai. Wizz Air nu a precizat motivele care au stat în spatele acestei decizii, însă cert este că pasagerii au fost informați despre faptul că zborurile pentru care aveau rezervate bilete înainte de 2 iulie au fost anulate. Mai mult, în aplicația Wizz Air, pasagerii nu-și mai pot selecta destinația Antalya de pe Aeroportul Internațional Cluj sau Otopeni.


După anularea acestor rute, compania low-cost va opera o singură rută regulată din România spre Turcia, cea dintre aeroportul din Iași și Istanbul. 

Antalya, destinație frecventată de clujeni! 

Cei mai mulți turiști care merg din România în Antalya, Turcia, sunt din București și Cluj. Hotelierii estimează că anul acesta vor avea peste 350.000 de turiști români, mai mulți decât erau în 2019.


În ciuda cutremurelor din luna februarie, hotelierii din Antalya estimează că anul acesta vor avea ca oaspeţi peste 350.000 de români, în creştere cu 20% comparativ cu 2022, când numărul acestora s-a apropiat de cel din 2019, respectiv 292.000.

 „De zece ani, piaţa din România este foarte importantă pentru Turcia. 292.000 de turişti români au venit în Antalya în 2019 şi am ajuns aproape de numărul înregistrat în 2022. România este pe locul 7 în topul ţărilor care furnizează turişti în Antalya, iar în 2023 aşteptăm o creştere cu 20% a numărului de turişti români”, spunea în urmă cu câteva săptămâni preşedintele Asociaţiei Hotelierilor şi Investitorilor Mediteraneeni, Kaan Kaşif Kavaloglu.

Preţurile vacanţelor în Antalya sunt pentru pachete de şapte nopţi care includ totul: transport zbor charter, taxe de aeroport, transferuri aeroport-hotel-aeroport, cazare + masă/all inclusive, asistenţă turistică în limba română) şi pornesc de la aproape 700 de euro/persoană pentru ultra all inclusive, putând depăşi 1.692 de euro/persoană ultra all inclusive, în funcţie de perioadă şi de hotel.

Spre Antalya, doar cu chartere de la Cluj

Turoperatorii români au în oferte în sezonul estival câteva zeci de zboruri charter de pe Aeroportul Internațional Cluj, inclusiv spre Antalya.

Destinațiile de vară de pe aeroportul clujean cu zboruri charter sunt: Turcia (Antalya), Cipru (Larnaca), Greica (Creta-Heraklion, Creta-Chania, Skiathos, Zakynthos, Rhodos), Egipt (Hurghada, Sharm El-Sheikh), Spania (Palma de Mallorca), Tunisia (Monastir).

De pe Aeroportul Internațional Cluj, zborurile charter sunt operate de următorii turoperatori: Christian Tour, Paralela45, Amara Tour, Dertour.ro, TUI, CoralTravel, Z TOUR, Corendon, HiSky, Aegean Airlines, Tarom, FlyEgypt, Animawings.

Wizz Air, peste 50% din piața aeriană din România

În România, Wizz Air este cel mai mare jucător din industria aeriană, iar în 2023 va ajunge la o cotă de piață de peste 50%. 45 de milioane de oameni au zburat în 2022 cu Wizz Air, un record absolut în istoria celor 18 ani de când s-a înființat compania.

În România, Wizz Air a depășit numărul de pasageri pre-pandemie. În 2022, compania aeriană aproape și-a dublat traficul total de pasageri, atingând 45,7 milioane de pasageri față de 21,7 milioane în 2021. Anul trecut, Wizz Air a transportat aproape patru milioane de pasageri în București, urmat de Cluj cu aproape două milioane de călători și Iași, cu peste un milion de persoane transportate în ultimul an.

Wizz Air operează o flotă de 181 de aeronave Airbus A320 și A321 pe 930 de rute fiind prezent pe 194 de aeroporturi din 54 de țări. În 2030, numărul aeronavelor companiei aeriene va ajunge la 500.

CITEȘTE ȘI:

Pariul Wizz Air în România: zboruri accesibile către destinații pe care toată lumea le visează. După ce a „cucerit” Europa, compania aeriană a pus ochii pe alte părți ale globului. Interviu EXCLUSIV cu József Váradi, CEO Wizz Air

EXCLUSIV. Cum se pregătește Wizz Air pentru „nebunia” zborurilor din sezonul estival. „Va fi o vară dificilă”. Interviu cu József Váradi, CEO Wizz Air

Oferte de neratat. Destinații de vară Wizz Air de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu" Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter