Actualitate

Wizz Air, 15 ani de la deschiderea bazei sale din Cluj-Napoca. Zboruri către 40 de destinații

Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creștere din Europa și cea mai sustenabilă din punct de vedere ecologic pe plan global, sărbătorește luni cea de-a 15-a aniversare a bazei sale din Cluj-Napoca.

Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creștere din Europa și cea mai sustenabilă din punct de vedere ecologic pe plan global, sărbătorește luni cea de-a 15-a aniversare a bazei sale din Cluj-Napoca, care a fost deschisă în data de 15 mai 2008/ Foto: Wizz Air Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creștere din Europa și cea mai sustenabilă din punct de vedere ecologic pe plan global, sărbătorește luni cea de-a 15-a aniversare a bazei sale din Cluj-Napoca, care a fost deschisă în data de 15 mai 2008/ Foto: Wizz Air

 

 


Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creștere din Europa și cea mai sustenabilă din punct de vedere ecologic pe plan global, sărbătorește luni cea de-a 15-a aniversare a bazei sale din Cluj-Napoca, care a fost deschisă în data de 15 mai 2008.

 


Wizz Air, cel mai mare transportator aerian din România, continuă să își îndeplinească promisiunea de a oferi ocazii de călătorie la prețuri accesibile și oferte cu tarife reduse pentru zboruri către și dinspre România. De la primul zbor internațional de la Cluj-Napoca la Budapesta în 2007, un total de aproape 17 milioane de pasageri au rezervat bilete cu Wizz Air către și dinspre Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj.

Zboruri către 40 de destinații

Compania aeriană s-a dezvoltat semnificativ din 2007, extinzându-și rețeaua de rute și crescând numărul de zboruri, către 40 de destinații și 16 țări. Astfel, baza din Cluj-Napoca a devenit a doua cea mai mare bază WIZZ din România. În prezent, Wizz Air conectează Clujul cu VienaBruxellesLarnacaLyonNisaParis, BerlinDortmundFrankfurtMemmingenNurembergChaniaCorfuZakynthosTelAvivBariBolognaCataniaMilano, NapoliPerugiaRomaVenețiaMalta, precum și AlicanteBarcelonaMadridMalagaPalma de MallorcaValencia și Zaragoza. În afară de aceste rute, compania aeriană efectuează zboruri și către Abu DhabiDubaiMalmöBaselBirminghamLeedsLiverpool și Londra.


În 2023, Wizz Air va oferi peste 2,5 milioane de locuri pentru pasagerii din Cluj-Napoca.

Compania aeriană a mărit numărul membrilor echipajului de la baza sa din Cluj-Napoca la peste 200 însoțitori de zbor și 100 de piloți, găzduind 7 aeronave, contribuind la dezvoltarea comunității și economiei locale, precum și la stimularea pieței locale de muncă în aviație și în sectorul turismului.


Wizz Air caută constant candidați energici și pozitivi pentru posturile sale de echipaj de cabină și echipaj de zbor în România și în rețeaua WIZZ. Următoarele zile de recrutare a mebrilor echipajului de cabină pot fi găsite aici.

Compania aeriană operează una dintre cele mai noi flote din lume, cu o vârstă medie de 4,5 ani, permițând Wizz Air să atingă cea mai scăzută intensitate anuală de carbon în 2022, care s-a situat la 55,2 grame per pasager-kilometru. Wizz Air lucrează în mod constant la inițiative de eficientizare a consumului de combustibil și la alte proiecte de sustenabilitate.


„Suntem bucuroși să sărbătorim cea de-a 15-a aniversare a operațiunilor din Cluj-Napoca, care este o bază importantă pentru noi încă din 2008. În ultimii 15 ani, am observat o creștere semnificativă a numărului de pasageri care călătoresc spre și dinspre Cluj și suntem mândri că am jucat un rol important în conectarea orașului cu alte destinații din Europa și nu numai. Wizz Air rămâne dedicată pasagerilor români și misiunii de a oferi ocazii de călătorie la prețuri accesibile, pentru a descoperi noi destinații minunate”, a declarat Valeria Bragarenco, Corporate Communications Manager la Wizz Air.

„Din 2007, când Wizz Air a început să opereze în Cluj-Napoca și mai apoi din 15 mai 2008, când aici a fost înființată o bază operaţională Wizz Air, compania aeriană și-a dezvoltat semnificativ operațiunile și a creat un efect de undă constructiv pentru economia locală, fapt care a adus multe alte beneficii pentru întreaga regiune. În calitatea mea de Director General al Aeroportului Internațional «Avram Iancu» Cluj, vreau să subliniez importanța operațiunilor Wizz Air, deoarece asigură un flux de trafic consistent şi de încredere, care este esenţial pentru eficiență operațională și profitabilitate. Aeroportul Internațional Cluj și Wizz Air au stabilit atunci un parteneriat de lungă durată, care se dovedește astăzi că a fost de un real succes, livrând un număr de 40 de destinații în Europa și Orientul Mijlociu, pentru călătorii noștri din Transilvania şi nu numai”, a transmis David Ciceo, Director General, Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Pariul Wizz Air în România: zboruri accesibile către destinații pe care toată lumea le visează. După ce a „cucerit” Europa, compania aeriană a pus ochii pe alte părți ale globului. Interviu EXCLUSIV cu József Váradi, CEO Wizz Air

Ultimele Stiri
abonare newsletter