Național

Polițiștii locali ar putea fi obligați să învețe limba maghiară. Străinii nu reușesc să se înțeleagă cu oamenii legii

Polițiștii locali din Oradea ar putea fi nevoiți să învețe limbi străine, inclusiv maghiara, ca urmare a unor incidente în care cetățeni străini au fost amendați de agenții de poliție, care nu au putut discuta într-o limbă de circulație internațională pentru a explica motivul sancționării.

Agenții de poliție locală din Oradea, puși pe carte pentru a învăța o limbă de circulație internațională/Foto: Poliția Locală Oradea Facebook.com Agenții de poliție locală din Oradea, puși pe carte pentru a învăța o limbă de circulație internațională/Foto: Poliția Locală Oradea Facebook.com

 

 


Consilierii locali din Oradea au cerut săptămâna trecută demararea unui program de instruire a poliţiştilor locali într-o limbă străină, inclusiv maghiara.

 


Astfel, un consilier local UDMR care este și directorul de Cabinet al ministrului Cseke Attila a reclamat că viceprimarul unui oraș înfrățit din Ungaria a fost amendat de polițiștii locali orădeni dintr-o neînțelegere și că la fel a pățit și un turist polonez, potrivit ebihoreanul.ro

Consilierul orădean a reclamat că, în lipsa cunoştinţelor necesare, precum şi a marcajelor multilingve, poliţiştii locali ajung să îi amendeze pe vizitatorii străini. 


Szabó a povestit, fără a nominaliza victima, că inclusiv unul dintre cei trei viceprimari ai oraşului ungar înfrăţit Debrecen – cel mai probabil Puskás István – a fost sancţionat la Oradea în urmă cu câteva luni.

Politicianul din Ungaria şi-a lăsat maşina, pe durata unei conferinţe, în vecinătatea Colegiului Gojdu, fără să ştie că zona era închisă pentru lucrări, şi a fost amendat.


Consilierul UDMR a mai povestit şi că a fost de faţă luna trecută când un turist polonez, încercând să afle cum se plăteşte parcarea în zona centrală, nu a reuşit să se înţeleagă cu un poliţist local nici măcar în 5 limbi străine! Ca să spele ruşinea, în final consilierul i-a plătit, din banii săi, parcarea, relatează sursa citată.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Șofer din Bihor, prins în Negreni cu 0,75 mg/l alcool „la bord”

Factură uriașă la energia electrică, de 9.600 de lei, primită de un proprietar din Oradea

Contract de 110 mil. lei, semnat pentru realizarea traseului velo între Cluj, Alba și Bihor, prin Munții Apuseni

Ultimele Stiri
abonare newsletter