Administrație

Contract de 110 mil. lei, semnat pentru realizarea traseului velo între Cluj, Alba și Bihor, prin Munții Apuseni

Contractul de finanțare pentru traseul cicloturistic ce va lega județele Bihor, Cluj și Alba în zona Munților Apuseni a fost semnat miercuri.

Traseu cicloturistic care leagă Clujul de Alba și Bihor / Foto: Ilie Bolojan - Facebook Traseu cicloturistic care leagă Clujul de Alba și Bihor / Foto: Ilie Bolojan - Facebook

 

 


Valoarea contractului de finanțare pentru realizarea traseului velo între Cluj, Alba și Bihor este de 110 milioane lei, iar fondurile sunt asigurate în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

 


Traseul are o lungime de 227 de km, din care 99 de km pe teritoriul județului Bihor, 93 km pe teritoriul județului Cluj și 35 de km de pistă de biciclete pe teritoriul județului Alba. Estimările sunt că, în iunie 2026, traseul va fi deschis integral circulației.

Urmează realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic și, în cele din urmă, demararea licitației pentru execuția lucrărilor. Proiectul este realizat în cadrul unei asocieri formată din cele trei județe legate de pistă și condusă de Consiliul Județean Bihor.


„În etapa următoare, după finalizarea documentațiilor de proiectare, fiecare Consiliu Județean va realiza pistele de biciclete pe teritoriul județul respectiv, rețeaua de piste de biciclete fiind rezultatul asocierii dintre cele trei județe”, a transmis președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan.

Inițial, traseul trebuia să fie de aproape patru ori mai lung


Cererea de finanţare depusă prima dată avea în vedere amenajarea unui traseu cicloturistic de 823 km în cele trei judeţe. În urma evaluării de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a tuturor proiectelor depuse la nivel naţional, a fost admisă o limită de 227 km de trasee în judeţele Bihor, Alba şi Cluj, reprezentând 27,6% din propunerea iniţială.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cu bicicleta prin Munții Apuseni! Traseu cicloturistic inedit de 227 km, între Cluj, Alba și Bihor

Cale ferată veche, transformată în pistă de biciclete în Sâncraiu! Traseul, plin de panorame minunate. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter