Național

Avertizare de vreme severă! Temperaturi de până la 36 de grade, dar și vijelii, ploi torențiale și grindină

Meteorologii ANM au emis o avertizare de vreme severă în România pentru zilele de vineri și sâmbătă. Va fi caniculă, da și vijelie.

Avertizare de vreme severă în România / Foto: ANM Avertizare de vreme severă în România / Foto: ANM

 

 


Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis un mesaj nou de vreme severă în toată țara, pentru zilele de vineri și sâmbătă.

 


Fenomenele vizate sunt disconfortul termic ridicat și instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Mai exact, vremea va fi foarte instabilă: vom avea parte de caniculă, dar și de fenomene meteo din cealaltă extremă, adică ploi torențiale, vijelii, chiar și grindină izolat:


„În intervalul menționat disconfortul termic va fi ridicat, local, în regiunile sudice și sud-estice, iar vineri (15 iulie) și în cele vestice, astfel încât indicele de temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 33 și 36 de grade.

Vineri, local în regiunile nordice, nord-estice și centrale, iar sâmbătă în cele sudice și sud-estice vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi intensificări ale vântului, vijelii (viteze la rafală de peste 60...70 km/h), descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torenţial și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20...30 l/mp”, a transmis ANM.

CITEȘTE ȘI:

Un nou val de CANICULĂ lovește Europa! La Cluj vor fi până la 37 de grade

Incendiu de proporții la un adăpost de animale din județul Cluj! Pompierii încearcă să stingă focul de 4 ore. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter