Administrație

Primăria Cluj-Napoca cumpără încă 18 autobuze electrice noi și peste 40 de stații de reîncărcare pentru mașinile electrice

Primăria Cluj-Napoca va achiziționa încă 18 autobuze electrice noi pentru zona metropolitană și zona municipiului.

Municipiul Cluj-Napoca, în parteneriat cu Primăria Comunei Florești a depus proiecte în valoare de peste 14 milioane de euro pentru achiziționarea a încă 18 autobuze electrice și 47 stații de reîncărcare pentru vehicule electrice/ FOTO: Emil Boc - Facebook Municipiul Cluj-Napoca, în parteneriat cu Primăria Comunei Florești a depus proiecte în valoare de peste 14 milioane de euro pentru achiziționarea a încă 18 autobuze electrice și 47 stații de reîncărcare pentru vehicule electrice/ FOTO: Emil Boc - Facebook

 

 


Primăria Cluj-Napoca va achiziționa autobuze electrice noi pentru zona metropolitană, începând cu Florești, atât prin cheltuieli din bugetul de stat, cât și din fonduri PNRR.

 


Municipiul Cluj-Napoca, în parteneriat cu Primăria Comunei Florești a depus proiecte în valoare de peste 14 milioane de euro pentru achiziționarea a încă 18 autobuze electrice și 47 stații de reîncărcare pentru vehicule electrice.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

„Proiectul «Dezvoltarea sistemului de transport public ecologic prin achiziționarea de autobuze electrice și stații de încărcare» a fost depus pentru finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta C10 – Fondul local, Obiectul de investiții I.1.1 – Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante).


Prin dezvoltarea sistemului care utilizează autobuze electrice în transportul public urban în municipiul Cluj‐Napoca se urmărește:

  • Scăderea emisiilor poluante de CO2 produse de transportul public urban datorită unei
  • eficienței energetice ridicate
  • Reducerea nivelului de zgomot și îmbunătățirea purității aerului, pentru adoptarea
  • actualelor norme și directive ale UE
  • Reducerea consumului de resursele primare din combustibili fosili
  • Exploatarea sustenabilă a flotei de transport urban de călători
  • Creșterea gradului de confort al călătorilor

Obiectivul municipalității este ca până în 2028, întreaga flotă de transport public care circulă în Cluj-Napoca să fie alcătuită din mijloace de transport nepoluante” , a transmis primarul Emil Boc.


Proiectul, aprobat în unanimitate de consilierii locali

Proiectul de hotărâre „Dezvoltarea sistemului de transport public ecologic prin achiziționarea de autobuze electrice și stații de încărcare”, în vederea finanțării acestuia în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României, Componenta C10 – Fondul local, Obiectul de investiții 1.1.1 – Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante), în parteneriat cu comuna Florești a fost aprobat la sfârșitul lunii aprilie, în unanimitate, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local Cluj-Napoca, cu 23 de voturi „pentru”.

Astfel, autobuzele vor fi achiziționate atât prin cheltuieli din bugetul de stat, cât și din fonduri PNRR. Acestea vor fi destinate municipiului și zonei metropolitane a Clujului, începând cu Florești, întrucât conform edilului, și locuitorii comunei Florești sunt tot clujeni și trebuie să le fie asigurate mijloace de transport confortabile și nepoluante.

CITEȘTE ȘI:

Primăria Cluj-Napoca cumpără 18 autobuze electrice noi. Vor fi folosite în toate comunele zonei metropolitane

Licitația pentru autobuzele autonome a fost anulată, din nou. Emil Boc: „Nu a venit nimeni”

Clujul vrea să devină NEUTRU climatic până în 2030. Orașul de pe Someș, selectat în misiunea UE „100 de oraşe inteligente şi neutre climatic”

Ultimele Stiri
abonare newsletter