Monitorul Cartierelor

FOTO. Se înalță pasarela pietonală peste Someș, în Grigorescu. Primele lucrări la maluri, finalizate la vară

Se conturează pasarela pietonală din Grigorescu, care va face legătura între cele două maluri ale Someșului, în zona Parcului Rozelor. Malul stâng va fi finalizat vara aceasta, a spus viceprimarul Dan Tarcea.

Se înalță pasarela pietonală peste Someș, în Grigorescu Se înalță pasarela pietonală peste Someș, în Grigorescu

 

 


Se lucrează intens pe malurile Someșului, în cartierele Grigorescu și Iris. În dreptul Parcului Rozelor, se conturează noua pasarelă pietonală care va conecta cele două maluri ale râului. Nu mai puțin de 1.800 de arbori cu balot vor fi plantați pe tronsonul denumit „Lunca Someșului”, de la intrarea Someșului în oraș până în dreptul Sălii Sporturilor. 

 


Lucrările sunt în grafic până la acest moment, a declarat viceprimarul Dan Tarcea, lucrările la malul stâng al Someșului urmând a fi finalizate vara aceasta. 

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

„Lucrările la malurile Someșului, în această etapă, sunt începute pe patru proiecte. Someșul are, la nivelul municipiului Cluj-Napoca, aproximativ 16 kilometri și am început dintr-un capăt al malurilor Someșului lucrările. Astfel, primul tronson, Lunca Someșului, va fi reabilitată pe o suprafață de peste 7 hectare, fiind vorba de o investiție de 95,6 milioane de lei fără TVA, prin care ne propunem să creștem calitatea spațiului pietonal și piste velo, dar și accesibilitatea. Acesta este și rolul pasarelei pietonale care se ridică în zonă și care nu este încă gata, dar este înt-o fază avasată a construcției. 


Lucrările la malul stâng al Someșului vor fi finalizate vara aceasta. Sursa foto: Monitorul de Cluj

iscutăm de o lungime a Someșului de 3,7 kilometri, iar termenul de finalizare este sfârșitul lunii iunie 2023. Vom termina o parte a Someșului, partea stângă, până la mijlocul acestui an. Vom planta peste 1.800 de bucăti de arbori cu balot pe acest tronson, plus vegetație joasă și de înălțime medie. Până în acest moment, nu avem întârzieri în această zonă”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea, pentru Monitorul de Cluj.

Urmează intervenții pe platoul Sălii Sporturilor

În următoarea fază, lucrările vor avea loc în zona Sălii Sporturilor, inclusiv pe platou. Astfel, parcarea va fi desființată, în locul ei urmând a fi amenajată o piațetă pentru evenimente publice, care pe timp de iarnă poate fi transformată în patinoar.


„Urmează Platoul Sălii Sporturilor, cu o suprafață de 14.750 de metri pătrați, dintre care suprafața pietonală este de aproximativ 8.000 de metri pătrați, zone verzi de aproximativ 3.000 de metri pătrați. Avem 77 de arbori cu baloți care vor fi platați aici. Valoarea acestei investiții este de 12,9 milioane de lei fără TVA, iar durata lucrărilor, de circa 14 luni, așadar până la sfârșitul lunii decembrie 2023 ar trebui să fie gata și această lucrare”, a arătat Tarcea.

Lucrări realizate în proporție de 7% în Parcul Feroviarilor

În același timp, au loc lucrări de amenajare în Parcul Feroviarilor, stadiul acestora ajungând la 7% până la finalul lunii martie 2022.

„De asemenea, se lucrează și la Parcul Feroviarilor, care cuprinde o porțiune din malurilor Someșului de aproximativ 500 de metri. Aici aveam, la data de 30 martie, un stadiu al lucrărilor de 7%. Discutăm de o investiție de 43,9 milioane de lei fără TVA și de o suprafață de 3,5 hectare. În această suprafață, pe lângă Parcul Feroviarilor, sunt cuprinse și strada Parcul Feroviarilor, malurile Someșului și cele două pasarele care vor fi construite peste Someș. Accesibilitatea este un lucru foarte important în acest proiect al malurilor Someșului, pentru că nu este normal să fie doar trei poduri la nivelul zonei studiate unde să poți să treci de pe o parte pe alta a Someșului”, a mai declarat viceprimarul. 

În imediata apropiere a Parcului Feroviarilor se află Parcul Armătura, unde au loc, de asemenea, lucrări de amenajare a spațiului verde, inclusiv la malurile Someșului. O pasarelă pietonală ar urma să fie amplasată și în acest parc din cartierul Iris.

„Cel de-al patrulea obiectiv este Parcul Armătura, care are 3,2 hectare și aici avem o lungime a malurilor Someșului de aproximativ 400 de metri. Discutăm de o investiție de 14 milioane de lei fără TVA. Termenul de finalizare este aprilie 2023. De asemenea, și aici avem un pod, o pasarelă pietonală peste Someș care este realizată structura de rezistență”, a conchis viceprimarul Dan Tarcea.

CITEȘTE ȘI:

Lucrările la malurile Someșului, în avans față de graficul asumat. Un nou pod prinde contur, urmează modernizarea platoului Sălii Sporturilor

Platoul Sălii Sporturilor scapă de mașini pentru a face loc unei piațete moderne

Ultimele Stiri
abonare newsletter