Monitorul Cartierelor

Baza sportivă „La Terenuri” ar putea fi gata până la sfârșitul lunii iunie

Lucrările la Baza sportivă „La Terenuri” înaintează în ritm alert, aceasta urmând a fi deschisă publicului la sfârșitul lunii iunie, a anunțat viceprimarul municpiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea.

Baza sportivă „La Terenuri” va fi gata până la sfârșitul lunii iunie

 

 


Clujenii s-ar putea bucura vara aceasta de noua facilitate de relaxare, sport și petrecerea a timpului liber modernă, în cartierul Mănăștur.

 


Baza sportivă „La Terenuri” ar putea fi finalizată și deschisă publicului la finalul lunii iunie, a declarat viceprimarul Dan Tarcea marți, la un post local de radio. Lucrările la acest obiectiv ar fi trebuit terminate în luna septembrie a anului trecut.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

„La Parcul La Terenuri, lucrările sunt în plină desfășurare. Până la sfârșitul lunii iunie, lucrările vor fi gata. Deja sunt peste 90% realizate. Sunt foarte frumoase lucrările și ritmul arată foarte bine. Va putea fi redată comunității la sfârșitul lui iunie”, a afirmat Dan Tarcea în cadrul intervenției.


Lucrările trebuiau terminate încă din septembrie 2021, iar în luna noiembrie a aceluiași an, primarul Emil Boc declara că nu exclude varianta rezilierii contractului cu asocierea de firme care lucrează la baza sportivă La Terenuri, dacă aceștia nu recuperează din întârzieri până la începutul anului aflat în curs.

Durata lucrărilor prevăzută în contract este de 16 luni și a fost prelungită de două ori cu acordul părților, de mai multe ori. Lucrările au intrat „pe făgașul normal” abia la începutul acestui an și odată cu creșterea temperaturilor.


Ce facilități va avea baza sportivă?

Investiția are ca obiect crearea unei zone de agrement cu facilități moderne pe o suprafață de peste 4,2 hectare, iar proiectul cuprinde terenuri pentru sporturi în aer liber: tenis de câmp, baschet, mini fotbal, badminton, volei, amenajate cu suprafețe sintetice adaptate și prevăzute cu nocturnă.

De asemenea, vor fi create terenuri de beach volley cu nisip, o pistă de alergare, o zonă cu aparate și echipamente parkour, un skatepark și zone de fitness. Pentru activități indoor, baza sportivă prevede o clădire multifuncțională în care pot avea loc variate sporturi precum squash, tenis de masă, escaladă, yoga sau aerobic.

Suprafața de spații verzi amenajate în cadrul zonei de agrement este de peste 18.000 de metri pătrați, iar investiția cuprinde crearea de parcări auto și facilități pentru biciclete: stație pentru bike sharing și stații pentru încărcarea bicicletelor electrice. Căile de acces vor fi modernizate și se vor crea două pasaje de trecere peste pârâul Calvaria.

Contractor general al lucrărilor este Asocierea SC RO - Verde Landscaping SRL - SC Opentrans SRL - SC Electrogroup SA - SC Cris Garden SRL - SC Prospect Dill SRL. Valoarea contractului se ridică la 26,5 milioane de lei fără TVA, din care servicii de proiectare: 501.360 lei fără TV, servicii de asistență tehnică: 90.680 lei fără TVA,  valoarea lucrărilor de execuție: 25.989.576,15 lei fără TVA.

Mănășturenii s-au săturat să aștepte

După întârzierile evidente la baza sportivă, Grupul de inițiativă pentru Mănăștur a adresat în toamna anului trecut o scrisoare deschisă primarului Emil Boc prin care cereau explicații pentru ritmul lent în care lucrările de la baza sportivă La Terenuri se desfășurau.

„Având în vedere că observăm în ultimii 2 ani în zona La Terenuri că lucrările la şantier sunt destul de încetinite sau că în unele perioade din ultimii 2 ani, nu s-a lucrat aproape deloc, ne arătăm îngrijorarea față de toată implementarea la timp a proiectului promis de administrație către comunitățile de aici. În plus, în perioada pandemiei numeroși cetățeni din zonă au dorit să folosească zona verde pentru sport sau loisir, accesul fiindu-le restricționat în zonă datorită începerii șantierului, însă acesta stagnând enorm în ultima perioadă, fiind păcat de zona verde care putea fi folosită de atâția locuitori mai ales în perioada de lockdown. Există numeroși cetățeni nemulțumiți din zonă care spun ca nu au unde ieși cu copiii, cu animalele de companie, unde face sport etc. Locuitori din zonă spun ca clădirea este prea mare și ocupă foarte mult spațiu verde, în plus majoritatea spun ca toata vara muncitori de pe șantier nu au fost monitorizati si controlati”, arată activiștii, în scrisoarea adresată municipalității și primarului Emil Boc.

Chiar și așa, cu multe întârzieri, după finalizarea acestui obiectiv de investiții, clujenii și nu numai vor avea oportunitatea să se relaxeze sau să practice activități sportive într-o nouă facilitate ultramodernă, cu acces gratuit, pe modelul celei existente deja în cartierul Gheorgheni.

CITEȘTE ȘI:

Cum arată baza sportivă „La Terenuri”, realizată în proporție de 88%. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter