Monitorul Cartierelor

Semafor nou pe strada Teodor Mihali. Clujenii din cartierul Între Lacuri nu mai trebuie să ocolească pentru a intra în Gheorgheni

Un nou semafor se instalează pe strada Teodor Mihali. Va permite virajul în toate direcțiile de pe strada Sarmisegetuza, adică dinspre cartierul Între Lacuri către Gheorgheni sau Mărăști.

Semafor nou pe strada Teodor Mihali/ Foto: captură ecran - Google Maps Semafor nou pe strada Teodor Mihali/ Foto: captură ecran - Google Maps

 

 


Primăria Cluj-Napoca anunţă punerea în funcțiune a unei noi instalații de semaforizare, la intersectia străzilor Teodor Mihali și Sarmisegetuza, cu permiterea virajului în toate direcțiile de pe strada Sarmisegetuza. Aceasta va fi funcțională începând de joi, 14 aprilie 2022.

 


Astfel, clujenii care locuiesc în cartierul Între Lacuri nu vor mai fi nevoiți să ocolească până la podul Mărăști și înapoi pentru a intra în cartierul Gheorgheni.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Decongestionarea traficului la intersecția a trei cartiere

Semaforizarea va avea caracter experimental, pentru o perioadă de minim 3 luni, cu monitorizarea circulației din zonă și are ca scop decongestionarea circulației la pasajul Aurel Vlaicu, adică la intersecția cartierelor Între Lacuri, Gheorgheni și Mărăști.


În continuare, virajul la stânga de pe strada Teodor Mihali spre strada Sarmisegetuza rămâne interzis:

„Precizăm faptul că de pe str. Teodor Mihali rămâne interdicția virajului la stânga spre strada Sarmisegetuza, respectiv obligativitatea la dreapta de pe strada care face legătura între străzile Teodor Mihali și Alexandru Vaida Voievod, sensul spre strada Slanic.


Rugăm conducatorii auto și pietonii să circule cu prudență în zona menționată și să respecte noile reglementari de circulație”, a transmis Primăria Cluj-Napoca.

Petiție pentru decongestionarea traficului

Ambuteiajele permanente de la intersecția celor trei cartiere a determinat un clujean să redacteze o petiție în urmă cu câteva luni, locuitorii fiind receptivi la aceasta.

Traseul de până acum nu doar că este unul lung pentru clujenii din Între Lacuri, ci aglomerează și traficul într-un mod „inutil”. Ei erau nevoiți să treacă prin același trafic infernal zi de zi, mai ales părinții care trebuie să își transporte copiii la grădinițe din alte cartiere.

„Cartierul Între Lacuri nu are în acest moment o cale directă de ieșire auto spre cartierul Gheorgheni. În trecut a existat una prin zona Iulius Mall, dar cum în 2020 s-a închis parcarea Iulius cu bariere, varianta asta a dispărut. Tot traficul auto din cartierul Între Lacuri spre Gheorgheni se face acum prin Mărăști (pe strada Siretului sau str. Între Lacuri) și se blochează zilnic sub podul din Mărăști. Acolo se intersectează în orele de vârf cei care vor să iasă din «Groapă», traficul de pe Fabricii de Zahăr, Răsăritului, Câmpul Pâinii, cu cel de pe Dorobanților. Cum în cartierul Între Lacuri nu există creșe și grădinite și cele mai apropiate sunt în Gheorgeni, dimineața și după-masa oamenii cu copii mici din carter fac un trafic auto inutil spre Mărăști, ca să ne întoarcem apoi spre Gheorgheni”, ne-a spus clujeanul care a inițiat petiția, la finele anului 2021.

Sute de clujeni au semnat petiția. Propunerea celor care au creat petiția a fost semaforizarea intersecției cu străzile Sarmisegetuza și Teodor Mihali și permiterea virajului la stânga sau continuarea drumului înainte spre strada Alexandru Vaida Voevod.

La aproape 5 luni distanță, Primăria Cluj-Napoca pune în aplicare o soluție la această problemă, anume semaforizarea intersecției.

CITEȘTE ȘI:

Problema traficului la intersecția cartierelor Mărăști, Gheorgheni și Între Lacuri are soluție! Municipalitatea a aprobat propunerea de semaforizare a intersecției

Un nou semafor, pus în funcțiune la trecerea de pietoni de pe strada Miraslău din Cluj-Napoca

abonare newsletter