Actualitate

Sute de clujeni au semnat PETIȚIA pentru fluidizarea traficului la intersecția cartierelor Mărăști, Gheorgheni și Între Lacuri

Petiția pentru rezolvarea problemei traficului la intersecția cartierelor Mărăști, Gheorgheni și Între Lacuri a fost semnată de sute de clujeni și depusă la Primăria Cluj-Napoca.

Sute de clujeni au semnat PETIȚIA pentru fluidizarea traficului la intersecția cartierelor Mărăști, Gheorgheni și Între Lacuri Sute de clujeni au semnat PETIȚIA pentru fluidizarea traficului la intersecția cartierelor Mărăști, Gheorgheni și Între Lacuri

 

 


În prezent, locuitorii din cartierul Între Lacuri au o singură cale de acces cu mașina în Gheorgheni: pe sub podul din Mărăști.

 


Un clujean, exasperat de ambuteiajele permanente de la intersecția a trei mari cartiere ale Clujului - Mărăști, Gheorgheni și Între Lacuri - propune o soluție.

El a creat o petiție și a adunat 343 de semnături pentru conectarea auto a cartierului Între lacuri direct la cartierul Gheorgheni. Clujeanul a depus-o joi la Primăria Cluj-Napoca.


Vezi AICI petiția pentru rezolvarea problemei traficului la intersecția cartierelor Mărăști, Gheorgheni și Între Lacuri

Nu există o cale directă de acces cu mașina în Gheorgheni

Traseul din prezent nu doar că este unul lung pentru clujenii din Între Lacuri, ci aglomerează și traficul într-un mod „inutil”.


Astfel, locuitorii cartierului Între Lacuri au realizat o petiție pentru a atrage atenția autorităților asupra acestei probleme. Ei sunt nevoiți să treacă prin același trafic infernal zi de zi, mai ales părinții care trebuie să își transporte copiii la grădinițe din alte cartiere, fiindcă în cartierul Între Lacuri lipsesc:

„Cartierul Între Lacuri nu are în acest moment o cale directă de ieșire auto spre cartierul Gheorgheni. În trecut a existat una prin zona Iulius Mall, dar cum în 2020 s-a închis parcarea Iulius cu bariere, varianta asta a dispărut. Tot traficul auto din cartierul Între Lacuri spre Gheorgheni se face acum prin Mărăști (pe strada Siretului sau str. Între Lacuri) și se blochează zilnic sub podul din Mărăști. Acolo se intersectează în orele de vârf cei care vor să iasă din «Groapă», traficul de pe Fabricii de Zahăr, Răsăritului, Câmpul Pâinii, cu cel de pe Dorobanților. Cum în cartierul Între Lacuri nu există creșe și grădinite și cele mai apropiate sunt în Gheorgeni, dimineața și după-masa oamenii cu copii mici din carter fac un trafic auto inutil spre Mărăști, ca să ne întoarcem apoi spre Gheorgheni”, ne-a spus clujeanul care a inițiat petiția.


Propunerile clujenilor din cartierul Între Lacuri

Propunerea celor care au creat petiția, pentru Primăria Cluj-Napoca, este de a semaforiza intersecția cu străzile Sarmisegetuza și Teodor Mihali și permiterea virajului la stânga sau continuarea drumului înainte spre strada Alexandru Vaida Voevod sau strada Venul.

„Acum, în acel punct nu se poate face stânga și toată lumea este 'împinsă' sub pod. Intersecția aceasta semaforizată trebuie sincronizată cu cea din capătul străzii Dorobanților/Teodor Mihali și semaforul din fața FSEGA”, spune clujeanul care a publicat petiția.

Deși Primăria a primit propunerea în luna ianuarie a acestui an și locuitorii au revenit la subiect de câteva ori, spune inițiatorul petiției, încă nu există un răspuns ferm în ceea ce privește soluționarea problemei.

„Adunăm nervi, stres și zeci de minute pierdute in trafic, generăm poluare pentru o chestiune care s-ar putea rezolva simplu”, a mai spus clujeanul.

CITEȘTE ȘI:

Clujeni, SEMNAȚI PETIȚIA pentru rezolvarea problemei traficului la intersecția cartierelor Mărăști, Gheorgheni și Între Lacuri. Uite cum se poate rezolva problema!

Se termină „calvarul” de pe Bulevardul 21 Decembrie. Emil Boc: „Știu că au fost mulți nervi în trafic și multă supărare”

Ultimele Stiri
abonare newsletter