Monitorul Cartierelor

CLUJUL VERDE: Peste 1.000 de arbori plantați în 2020. Au început plantările în cartierul Între Lacuri FOTO

Peste 1.000 de arbori au fost plantați în anul 2020 la Cluj-Napoca, doar pe aliniamente stradale și în cartiere de serviciul Spații verzi.

 

 


Până acum, în Cluj-Napoca au fost plantați peste 1.000 arbori doar în anul 2020, pe aliniamentale stradale și în cartiere.

 


Emil Boc a anunțat vineri, 20 noiembrie, că au început plantările a 59 de arbori în cartierul Între Lacuri.

„Copacii sunt de talie mare, 19 arțari și 40 de salcâmi, care vara următoare vor fi sursă de umbră și aer curat pentru locuitori”, a precizat Boc.


Plantările vor dura până la finalul lunii noiembrie, fiind influențate de condițiile de vreme.

Peste 1.000 de arbori plantați la Cluj-Napoca

„Clujul investește în dimensiunea verde, nepoluantă, plantările în tot orașul fiind doar unul dintre pașii cheie pe care îi facem. Până la 100.000 arbori plantați (obiectiv 2030) poate pare o distanță imposibilă. Dar este posibilă. Unul dintre motive este că acțiunile de plantare au fost și rămân o constantă la Cluj”, a mai spus Boc.


Până în acest moment, Primăria Cluj-Napoca prin serviciul de Spații verzi a plantat peste 1.000 de arbori în anul 2020 doar în aliniamente și în cartiere, fără a include aici și proiectele cu fonduri europene din municipiu, unde s-au făcut plantări în ultimele sezoane, precum strada Regele Ferdinand, strada Molnar Piuariu sau alte proiecte importante precum Pădurea Clujenilor, noul cimitir, noile parcuri de cartier din Mănăștur, strada Bună Ziua și așa mai departe.

„Avem obiectivul de a continua să atragem fonduri europene pentru tot ceea ce înseamnă componenta de mediu, atât de importantă în contextul schimbărilor climatice și a calității vieții”, a menționat Boc.


CITEȘTE ȘI:

Nu vei recunoaște Piața Mărăști! Parking subteran, piste pentru biciclete, trotuare largi

 

 

 

Lucrările de pe Strada Napoca și Piața Blaga sunt finalizate în proporție de 75%. VIDEO

 

 

 

 

abonare newsletter