Monitorul Cartierelor

Lucrările de pe Strada Napoca și Piața Blaga sunt finalizate în proporție de 75%. VIDEO

Lucrările de reabilitare și extindere a zonei pietonale Lucian Blaga sunt finalizate în proporție de 75% în momentul de față. Primarul Emil Boc a prezentat pe pagina sa de Facebook în ce stadiu se află lucrările.

lucrarile-de-pe-strada-napoca-si-piata-blaga-sunt-finalizate-in-proportie-de-75-video lucrarile-de-pe-strada-napoca-si-piata-blaga-sunt-finalizate-in-proportie-de-75-video

 

 


Emil Boc a făcut un live pe Facebook prin care a prezentat clujenilor în ce stadiu se află lucrurile de renovare a unor străzi principale din centrul Clujului. Primarul a prezentat străzile Emil Isac, Napoca, Petru Maior și Piața Blaga. Lucrările sunt finalizate în proporție de 75 % în acest moment, iar termenul final al lucrărilor este pe data de 30 noiembrie. Primarul a specificat faptul că va oferi sancțiuni firmei de construcție, dacă nu vor termina lucrările până la data stabilită.


Strada Emil Isac este finalizată!

„Strada este finalizată, trebuie doar să mai dăm drumul la iluminatul public și să amplasăm cele două stații pentru mașinile electrice.Pomii au fost plantați, marcajul pentru pistele de biciclete a fost realizat, cu alte cuvinte toate lucrările necesare până în acest moment au fost făcute”, a transmis Emil Boc printr-un live făcut pe Facebook.


Petru Maior va avea cel mai modern iluminat stradal

„Strada Petru Maior este asfaltată, copacii sunt plantați, iar stâlpii de iluminat sunt moderni, deoarece conțin leduri atât pentru trotuar, cât și pentru stradă. Este pentru prima dată în Cluj când vom avea un sistem de iluminat atât de modern. Pistele de biciclete de pe această stradă sunt aproape gata. Scopul nostru este de a avea un oraș european și de a crește calitatea vieții în acest oraș”, spune Emil Boc.


Pentru prima dată strada Napoca va avea arbori plantați.

„Mica piațetă din fața Bibliotecii Centrale va fi amenajată, unde vor fi amplasate alte două stații electrice cu încărcare rapidă. Casa de Cultură a fost renovată de Primărie, iar acum a început și plantarea pomilor. În total vor fi 13 arbori plantați. Pe strada Napoca șantierul este în floare, aici se vor face ultimele lucrări. Strada Republicii este finalizată. Tot pe strada Napoca, arborii au fost plantați, și s-a început deja pavajul cu granit. Primul strat de aflat a fost deja turnat, iar al doilea strat va fi turant după ce se va termina întreaga lucrare de amenajare a pistei de biciclete și a trotuarului”, a adăugat Emil Boc.


Dacă lucrările nu vor fi finalizate până pe 1 Decembrie, firma de construcții va fi sancționată

„Lucrările de pe strada Napoca și Piața Blaga se află încă în desfășurare, de asta am zis că lucrarea este finalizată în proporție de 75% în momentul de față. Sperăm ca la 1 Decembrie să fie finalizate toate lucrările, dacă nu, vom ieși cu chitanțierul și vom aplica sancțiuniile aferente firmei respective. Așa arată momentan lucrările în centrul Clujului. Este o toamnă nebun de frumoasă la Cluj, așadar zâmbiți dragi clujeni! Dacă vom fi responsabili vom trece și peste această perioadă. Mă bucur să văd că oamenii poartă mască pe stradă, și respectă această regulă de bază”, a mai specificat primarul Emil Boc.

Proiectul „Reabilitarea şi extinderea zonei pietonale Lucian Blaga, strada Republicii (primul tronson), strada Napoca, strada Petru Maior şi strada Emil Isac şi amenajare piste de biciclete” este realizat de firma Diferit.

Sursă video: Facebook Emil Boc.

CITEȘTE ȘI:

Când încep lucrările la Piața Lucian Blaga și cum vor fi afectate de criza coronavirus

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter