Monitorul Cartierelor

Parcul Colina, defrișat. Cetățenii sunt revoltați

Clujenii care locuiesc în zona Parcului Colina au semnalat faptul că în urmă cu câteva zile au fost tăiați mai mulți brazi din acest parc.

sursa foto: domnuleprimar.ro sursa foto: domnuleprimar.ro

Oamenii sunt nemulțumiți și se întreabă în baza cărui act s-a permis “defrișarea” zonei. “Doresc să sesizez faptul că din Parcul Colina s-au tăiat ieri (miercuri, 4 mai – n.red.) mai mulţi brazi înalţi de peste 10 metri. Copacii tăiaţi (cel puţin trei) erau în dreptul imobilului nou construit de pe strada Colinei pe partea stângă, clădirea în trepte (se vede în imaginea ataşată). Omul care îi tăia cu drujba a spus că proprietarul are autorizaţie, dar mă îndoiesc de faptul că proprietarul are autorizaţie să taie copacii din parcul Colina”, a scris Mihaela Bordea, într-o sesizare către conducerea Primăriei Cluj-Napoca.

Reprezentanții Primăriei nu au răspuns acestei sesizări.  


În urmă cu câteva săptămâni, locuitorii din cartierul Gheorgheni au atras atenția asupra modului în care s-a făcut toaletarea copacilor. Potrivit acestora, unele asociații de locatari au înțeles că toaletare înseamnă mutilarea copacilor până când rămân doar trunchiurile goale, fără crengi. În replică, angajaţii Primăriei au declarat că se toaletează maxim 25% din coronamentul arborilor. “Primăria realizează lucrări de toaletare a arborilor în colaborare cu o firmă specializată. Se toaletează maximum 25% din coronamentul copacului, iar în anumite cazuri, doar crengile care produc diverse pagube imobilelor”, au declarat reprezentanții autorităților locale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter