Monitorul Cartierelor

PLOPILOR - Strada care se transformă într-o baltă uriaşă la primul strop de ploaie

După încheierea lucrărilor la linia de tramvai, toate străzile de pe acest traseu au rămas nereparate. Oamenii au ajuns la capătul răbdării.

Din Mănăştur şi până la capătul bulevardului Muncii sunt străzi nereparate, deteriorate şi pline de gropi. Firma care a realizat modernizarea liniei de tramvai nu avea prevăzută în contract şi modernizarea tramei stradale aferente astfel că Primăria Cluj-Napoca a organizat o nouă licitaţie pentru desemnarea firmei care va repara străzile de pe traseul liniei de tramvai.

Clujenii care locuiesc pe străzile respective au remarcat această problemă şi solicită Primăriei modernizarea arterelor respective. “Acum peste doi ani au fost executate lucrări de modernizare a liniei de tramvai şi a aleilor dintre blocurile de pe strada Plopilor. Nici până la această dată nu au fost finalizate lucrările, astfel încât intrările din strada Plopilor spre aleile dintre blocuri sunt într-o stare jalnică. De asemenea, la orice cădere de precipitaţii strada Plopilor (în special de la intersecţia cu Pandurilor până la Calvaria) devine o baltă uriaţă în care ţi-e greu să te decizi să intri, iar săracii pietoni sunt stropiţi din cap până în picioare”, scrie clujeanul Gheorghe Opriş, pe un site specializat în sesizări şi reclamaţii la adresa autorităţilor locale.


Reprezentanţii Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei au precizat că strada Plopilor este cuprinsă în proiectul de modernizare a tramei stradale adiacente liniei de tramvai, proiect cu finanţare europeană care va demara în acest an. Asocierea Kiat-Diferit va moderniza toate străzile de-a lungul traseului liniei de tramvai, termenul de finalizare fiind de 18 luni.

abonare newsletter