Monitorul Cartierelor

Modernizarea școlii „Iuliu Hațieganu” din Mănăștur se apropie de final. Investiția este de peste 1,7 milioane euro

Lucrările de modernizare de la Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu”, din cartierul Mănăștur, se apropie de finalizare. Proiectul include și realizarea unui nou corp de clădire pentru câteva sute de elevi.

Lucrările de reabilitare a școlii Iuliu Hatieganu se apropie de finalizare/captură foto Emil Boc Facebook.com Lucrările de reabilitare a școlii Iuliu Hatieganu se apropie de finalizare/captură foto Emil Boc Facebook.com

 

 


Primăria anunță că în urma verificării lucrărilor la Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu”, privind reabilitarea, modernizarea și construcția unui nou corp de clădire, stadiul de execuție este de 95%. 

 


Investiția de la școala gimnazială din Mănăștur este de peste 1,7 milioane euro. Iar noul corp de clădire realizat în cadrul proiectului va dispune de un spațiu ce va acoperi o capacitate de 448 elevi, potrivit detaliilor proiectului. 

„Am verificat stadiul lucrărilor de la Școala „Iuliu Hațieganu” din cartierul Mănăștur, proiect aflat în ultima etapă. 


La finalul anului trecut, contractorii au solicitat prelungirea termenului de finalizare pentru a doua parte a lunii martie, actualmente lucrările fiind la 95%. După finalizarea executării lucrărilor se va intra în procedură de recepție”, a anunțat edilul Emil Boc pe pagina sa de Facebook. 

 


Lucrările de modernizare de la Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu” se apropie de final/captură foto: Emil Boc Facebook.com

La această școală Primăria Cluj-Napoca realizează o investiție semnificativă, de peste 8,8 milioane lei, pentru a crește capacitatea unității de învățământ și a oferi elevilor și profesorilor condiții educaționale de nivel european. 

Proiectul de modernizare a Școlii Gimnaziale „Iuliu Hațieganu” include:


  • construirea unei noi clădiri - 15 săli de clasă / 448 elevi - capacitate corp nou de clădire (regim de înălțime de P+2E+Er+Etehnic)
  • realizare și amenajare bibliotecă și sală de lectură;
  • realizare și amenajare sală multifuncțională;
  • spații de birouri pentru cadre didactice, grupuri sanitare, spații de depozitare;
  • instalarea unui ascensor;
  • lucrări de reabilitare termică (anvelopare; sistem termoizolant eficient energetic).

Valoarea lucrărilor de execuție este de 8.844.101 lei cu TVA.

Lucrările de modernizare și reabilitare la Școala Gimnazială «Iuliu Hațieganu» din cartierul Mănăștur, proiect care cuprinde și construirea unui nou corp de clădire pentru extinderea capacității școlii cu 15 săli /448 elevi, trebuiau finalizate până la sfârșitul anului trecut, dar termenul nu a fost respectat. Contractorii au solicitat o prelungire a duratei de execuție a lucrărilor, pentru primul trimestru din 2023. 

CITEȘTE ȘI:

Lucrările la Școala „Iuliu Hațieganu” nu vor fi inaugurate în acest an. De ce nu sunt gata la timp proiectele Primăriei? Emil Boc: „Calitatea slabă a proiectanților și firme neserioase”

Mai mulți bani pentru un șantier întârziat: Autoritățile suplimentează cu peste 1 milion de lei lucrările de modernizare a școlii „Iuliu Hațieganu”

Ultimele Stiri
abonare newsletter