Educație

Mai mulți bani pentru un șantier întârziat: Autoritățile suplimentează cu peste 1 milion de lei lucrările de modernizare a școlii „Iuliu Hațieganu”

Lucrările de modernizare trebuiau încheiate în vară, pentru ca elevii să beneficieze de noi săli de curs la început de an școlar, dar în septembrie 2022 gradul de realizare a lucrărilor era de 81%. În noiembrie, lucrările avansaseră la 85%. Acum, autoritățile dau mai mulți bani pentru finalizarea lucrărilor.

Modernizare Școala Iuliu Hațieganu  Mănăștur/ captură foto Emil Boc Facebook Modernizare Școala Iuliu Hațieganu Mănăștur/ captură foto Emil Boc Facebook

 

 


Autoritățile urmează să actualizeze cu 1,1 milioane de lei valoarea lucrărilor de modernizare a școlii gimnaziale „Iuliu Hațieganu” din cartierul Mănăștur. 

Luna trecută, primarul Emil Boc anunța părinții copiilor ce urmează să studieze în noul corp al unității de învățământ preuniversitar că gradul de realizare al proiectului ajunsese la 85%. 


Consilierii locali vor aproba actualizarea valorii finale a acestei investiții, astfel încât suma inițială de peste 1,7 milioane de euro va fi majorată. 

Potrivit proiectului de hotătâre ce va fi votat în Consiliul local la ședința programată săptămâna viitoare, valoarea inițială a proiectului – 8.949.386,90 lei fără TVA va fi majorată la 10.046.514,01 lei fără TVA. 


Astfel, valoarea finală a proiectului se modifică cu 1,097.127,11 lei fără TVA.

Captură HCL privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru modernizarea școlii „Iuliu Hațieganu”/ captură primariaclujnapoca.ro

Contractul de execuție al lucrărilor, obținut de Asocierea RSB BAU TEHNIK SRL – NORD CONFOREST, a fost semnat în noiembrie 2020, cu un termen de lucrări stabilit inițial la 18 luni. 


Din cauza lucrărilor suplimentare ce trebuiau realizate la extinderea noului corp de clădire a școlii gimnaziale „Iuliu Hațieganu”, termenii contractuali au fost extinși, iar noul spațiu dedicat elevilor ar trebui să fie realizat până la finalul acestui an. 

Investiția privind extinderea construcției a fost solicitată de părinți în urmă cu 4-5 ani de zile, din cauza supraaglomerării din sălile de curs, unde peste 1000 de copii erau îngrămădiţi în câteva săli de clasă, şcolarii fiind nevoiţi să meargă la cursuri pe schimburi.


Dificultățile întâmpinate de elevi, dar și de părinții acestora, s-ar putea încheia în curând, la mai bine de cinci ani de la înregistrarea primelor solicitări pentru modernizarea și extinderea școlii. 

În noiembrie 2022, primarul Emil Boc anunța că proiectul este realizat în proporție de 85% și oferea asigurări că lucrările se vor încheia până la sfârșitul acestui an. 

CITEȘTE ȘI:

Care este stadiul lucrărilor la Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu”? Investiție de peste 1,7 mil. euro. FOTO

Noul corp de clădire de la Școala „Iuliu Hațieganu” va fi gata până la sfârșitul anului. Investiție de peste 8 milioane de lei. FOTO

Părinţii şi copiii de la Şcoala Iuliu Haţieganu, “duşi cu zăhărelul” şi în acest an. Elevii rămân fără sediu nou

Ultimele Stiri
abonare newsletter