Monitorul Cartierelor

Se lucrează la noul pod peste Canalul Morii, în zona Platinia. 9 case, „rase” pe traseu - VIDEO

Podul peste Canalul Morii, ce va crea o legătură directă între strada Uzinei Electrice și Calea Mănăștur - strada Mărginașă se află deja în construcție.

Se lucrează la noul pod peste Canalul Morii, în zona Platinia. FOTO: Captură ecran Legat de Cluj Se lucrează la noul pod peste Canalul Morii, în zona Platinia. FOTO: Captură ecran Legat de Cluj

 

 


Lucrările în cadrul proiectului de reamenajare a Căii Mănăștur și a străzilor adiacente sunt în grafic, a arătat viceprimarul Dan Tarcea. În prezent, se lucrează la podețul peste Canalul Morii din zona centrului comercial Platinia, parte din străpungerea Calea Mănăștur - strada Uzinei Electrice.

 


Până în acest moment, nouă case au fost demoalte pe străzile Uzinei Electrice și Mărginașă. În total, 48 de consrucții sunt afectate de lucrări, din care 25 sunt prorpietăți private. Municipiului Cluj-Napoca a alocat din bugetul local suma de 9.266.131 lei pentru exproprierea integrală sau parțială a imobilelor. 

„Lucrările de pe Calea Mănăștur sunt în grafic, au termen de finalizare în 2023. Pe Calea Mănăștur au fost afectate 48 de proprietăți, dintre care 25 de proprietăți private. Am demolat 9 construcții, 9 case pentru a putea face lărgirea de pe strada Mărginașă și strada Uzinei Electrice. Au fost demolate integral aceste case și se lucrează deja la infrastructura rutieră, apare și podul peste Canalul Morii, deja sunt turnate plăcile pe care urmează să fie montat podul, deci suntem și acolo în grafic, mai ales că termenul de finalizare este decembrie 2023”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea pentru Monitorul de Cluj.


Într-o filmare aeriană postată pe canalul de Youtube Legat de Cluj se paote observa că muncitorii montează plăcile pe care urmează să fie montat podul.

Străpungerea Calea Mănăștur - Strada Uzinei Electrice are rolul de a conecta mai bine cartierele orașului care se unesc în zona Uzinei Electrice - Calea Mănăștur: Grigorescu - Mănăștur - Zorilor - Plopilor. Proiectul este discutat în spațiul public de mai bine de zece ani ca soluție reală pentru descongestionarea traficului. Odată cu realizarea podului, mașinile care coboară din cartierul Zorilor pe strada Mărginașă, respectiv cele care vin din cartierul Mănăștur pe Calea Mănăștur vor avea asigurată o conexiune directă cu cartierul Grigorescu, în zona străzilor Oțetului și Uzinei Electrice.


Contractul pentru realizarea lucrărilor în cadrul obiectivului „Modernizare Calea Moților - Calea Mănăștur - Strada Uzinei Electrice - Strada Oțetului - Strada Mărginașă” este de 27.826.835 de lei, bani proveniți din fonduri bugetare. Durata totală a implementării contractului este de 18 luni, din care, 3 luni sunt alocate proiectării. 

Bandă de bus, piste de biciclete și un nou pod

Prin acest proiect, municipalitatea își propune realizarea unui un nod rutier în zona de vest a orașului, unde se va intersecta circulația dinspre Mănăștur și Centru, cu cea dinspre Grigorescu și Zorilor.


Este vorba despre intersecția din apropierea centrului comercial Platinia, care va fi reconfigurată. Pentru aceasta, se va amenaja un nou pod peste Canalul Morii care va lega strada Oțetului de Uzinei Electrice, facilitând accesul în cartierul Grigorescu a mașinilor care vin dinspre Zorilor.

Proiectul „Modernizare și dezvoltare circulație Calea Moților – Calea Mănăștur – str. Uzinei Electrice – str. Mărginașă” prevede următoarele investiții:

  • Patru benzi de circulație pe Calea Mănăștur, cu o lățime de trei metri liniari, iar la intersecția cu strada Mărginașă se vor realiza cinci benzi de circulație;
  • Trei benzi de circulație pe strada Mărginașă cu o lățime de 2,90 ml;
  • Patru benzi de circulație pe strada Oțetului cu o lățime de 3 ml, iar la intersecția cu Calea Moților se vor realiza cinci benzi de circulație;
  • Patru benzi de circulație pe tronsonul Calea Moților – între strada Mărginașă și strada Moldovei, cu o lățime de 3 ml;
  • Trotuare pe ambele părți ale carosabilului cu lățimi între 2 și 5 ml;
  • Piste de biciclete în ambele sensuri pe Calea Mănăștur, Calea Moților și strada Oțetului cu o lățime de 2 ml.
     

CITEȘTE ȘI:

Casele construite ilegal la Cluj, DEMOLATE! Primăria caută o firmă care să desființeze construcțiile fără autorizație

Ultimele Stiri
abonare newsletter