Administrație

Casele construite ilegal la Cluj, DEMOLATE! Primăria caută o firmă care să desființeze construcțiile fără autorizație

Municipalitatea caută o firmă care să desființeze construcțiile ilegale, fie că vorbim de case, panouri publicitare ori anexe.

Primăria caută o firmă care să desființeze construcțiile fără autorizație. FOTO: Pixabay Primăria caută o firmă care să desființeze construcțiile fără autorizație. FOTO: Pixabay

 

 


Primăria Cluj-Napoca a lansat o licitație prin care caută o firmă care să demoleze construcțiile ilegale. Este vorba despre un acord-cadru, încheiat pe o durată de doi ani, în baza căruia firma delegată de Primărie va interveni pentru demolarea construcțiilor ilegale din municipiu.

 


„E vorba de un contract pentru demolarea construcțiilor care nu au autorizație de construire sau nu au respectat autorizațiile de construire. Vechiulcontract a expirat și trebuie semnat un nou contract pentru a avea firma cu care să intrăm la demolări, fie că discutăm de panouri publicitare, de case, garduri și așa mai departe. Deci tot ce înseamnă construcție ilegală, noi am avut încheiat un contract dar a expirat, fiind pe o perioadă determinată. În urma deciziei judecătorești, firma va intra și va desființa construcțiile ilegale”, a declarat viceprimaul Dan Tarcea pentru monitorulcj.ro

Este vorba despre construcțiile executate nelegal și față de care o instanță de judecată a dispus demolarea. Firma va interveni doar în cazul în care beneficiarul nu desființează de bună voie construcția în cauză: „Obiectul procedurii îl constituie desființarea lucrărilor de construcții executate nelegal, dispuse de către instanțele de judecată, printr-o hotărâre rămasă definitivă și irevocabilă și pentru care executorul judecătoresc, prin procese verbale, a constatat faptul că nu s-au îndeplinit de bună voie măsurile dispuse de către instanțele de judecată”, potrivit caietului de sarcini.


Potrivit anunțului publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), contractul prevede execuția lucrărilor de desființare a construcțiilor executate nelegal de către persoane fizice sau juridice pe domeniul privat al acestora, iar acordul-cadru se va încheia pentru o durată de 24 de luni. 

Valoarea estimată a acordului cadru este de 6.024.251,88 lei fără TVA, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este data de 20 octombrie 2022.

CITEȘTE ȘI:

Boc promite soluții pentru locuitorii din Valea Fânațelor: „Îi vom ajuta cu tot ce se poate. Uman sunt alături de ei”

abonare newsletter