Monitorul Cartierelor

Nord Conforest mai „înghite” un contract. 5 milioane de euro pentru centru de cartier în Iris

S-a adjudecat licitația pentru modernizarea Pieței Karl Liebknecht și a străzilor adiacente din Cluj-Napoca. Investiția se ridică la peste 5 milioane de euro.

Nord Conforest mai „înghite” un contract. 5 milioane de euro pentru centru de cartier în Iris. FOTO: Facebook/ Emil Boc Nord Conforest mai „înghite” un contract. 5 milioane de euro pentru centru de cartier în Iris. FOTO: Facebook/ Emil Boc

 

 


Asocierea Nord Conforest și NV Construct vor realiza lucrările de modernizare a Pieței Karl Liebknecht, care va deveni un „centru de cartier” în Iris, cu spații verzi, piste de biciclete și alei pentru pietoni. 

 


Licitația pentru proiectul  „Amenajarea unor legături pietonale între Piața Karl Liebknecht - Parcul Iris și străzile adiacente” a fost atribuită de municipalitate Asocierii SC Nord Conforest SA (lider) - SC NV Construct SRL cu oferta financiară de aproape 5 mil euro (25.079.584 lei cu TVA). 

SC Nord Conforest SA a realizat lucrările din Parcul Tineretului/ Pădurea Clujenilor și închiderea gropii de gunoi de la Pata Rât, iar în prezent lucrează la reamenajarea malului Someșului în zona platoului Sălii Sporturilor, la Parcul Feroviarilor și la Parcul Armătura. Firma a depus oferte la mai multe licitații lansate în ultimele luni, cum ar fi la Parcul Primăverii, la Parcul Zorilor sau la Piața 14 Iulie.


SC NV Construct SRL a câștigat, alături de mai multe firme, licitația pentru elaborarea documentației necesare construirii Drumului Expres ce leagă Autostrada Transilvania (în zona Turda) de DN1 (zona Mărtinești), dar a depus ofertă și în cadrul licitației pentru proiectarea noului bulevard Gară-IRA.

Ce lucrări vor avea loc în Piața Karl Liebknecht?

Zona vizată este situată în centrul cartierului Iris și are o suprafață de 23.160 mp. Intervenția acoperă Piața Karl Liebknecht și Parcul Iris, Parcul Liebknecht, strada Războieni, strada Puieților, strada Gheorghe Asachi, strada Spiru Haret, strada Postăvarul, strada Nicolae Românul, strada Iris.


„Modernizarea acestei zone cuprinde lărgirea trotuarelor, amenajarea de piste de biciclete (str. Puieților, str. Gheorghe Asachi, str. Postăvarului, str. Nicolae Românul) și 90 locuri de parcare, instalarea a 10 stații de încărcare autovehicule electrice și 40 stații de încărcare pentru biciclete/trotinete electrice. De asemenea, se plantează noi arbori pe lângă cei existenți, se instalează mobilier urban modern, iluminat public cu tehnologie LED și se înființează o nouă zonă de joacă și fitness. Perioada de depunere a contestațiilor se încheie în 14 septembrie, după care putem proceda la semnarea contractului, dacă nu vor exista contestații”, a transmis primarul Emil Boc. 

Finanțarea este asigurată din bugetul local sau alte surse externe. Proiectul va fi depus spre finanțare din fonduri nerambursabile în perioada de programare 2021-2027. Durata estimată de execuție a lucrărilor de la emiterea ordinului de începere este de 19 luni: 4 luni proiectare și 15 luni execuție.


Conceptul de amenajare a centrului de cartier a fost prezentat în dezbaterea organizată cu privire la acest proiect în cadrul CIIC - Centrul de Inovare și Imaginație Civică al Primăriei Cluj-Napoca.

CITEȘTE ȘI:

Se schimbă numele Pieței Karl Liebknecht? Piața, printre ultimele care poartă numele din „Epoca de Aur”

abonare newsletter