FLOREȘTI

Început de an școlar, în Florești. Bogdan Pivariu: „Școlile din comună sunt pregătite pentru noul an de învățământ”

Primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu, promite investiții în școlile din comună și creșterea numărului de locuri pentru elevi și copii.

Sala de clasă/Foto: pixabay.com Sala de clasă/Foto: pixabay.com

 

 


Potrivit structurii anului şcolar 2023-2024, luni este deschiderea oficială a noului an de învățământ, care se va încheia pe 21 iunie 2024. 

 


În Florești, administrația locală anunță că unitățile de învățământ preuniversitar sunt pregătite pentru primul sunet al clopoțelului.

„Școlile din Florești sunt pregătite pentru noul an de învățământ. Am alocat și sumele necesare pentru a putea fi pregătite în cele mai bune condiții”, a declarat, joi, primarul Bogdan Pivariu, în cadrul unei intervenții la un post local de radio. 


Primăria din Florești are în derulare o serie de proiecte în ceea ce privește infrastructura școlară, prin care urmărește creșterea capacității unităților de învățământ, de la creșă, grădiniță la școlile gimnaziale. 

CITEȘTE ȘI: 
Trei școli și o grădiniță din Florești vor fi dotate cu mobilier și echipamente digitale. Investiția depășește 2 milioane de lei

Primarul Floreștiului a amintit de proiectul câștigat în iunie 2023, prin care Școala Gimnazială Luna de Sus, Școala Gimnazială „Gheorghe Șincai”, Liceul Teoretic „Dumitru Tăuțan” și Grădinița cu Program prelungit vor fi dotate cu mobilier și echipamente digitale. 


Mai multe locuri pentru elevi în școlile din Florești

Potrivit primarului comunei Florești, Bogdan Pivariu, administrația locală are în desfășurare mai multe proiecte prin care se urmărește creșterea numărului de locuri pentru elevi și copii în școli și grădinițe. 

Astfel, câteva unități de învățământ vor fi extinse, în condițiile în care procedurile administrative sunt pe final. În unele școli din comună numărul claselor va fi majorat, fie prin extinderea corpurilor de clădire, fie prin închirierea unor săli de clasă


„Am câștigat un proiect pentru dotarea și modernizarea mobilierului și aparaturii din școli. 

Mai avem un proiect depus, care se află în analiză, pentru Școala Verde, ce prevede extinderea Liceului „Dumitru Tăuțan” cu alte șapte clase, plus laboratoare.

CITEȘTE ȘI: 
Școala „Dumitru Tăuțan” din Florești va fi modernizată și extinsă cu 7 clase noi

Un alt proiect, în apropierea Liceului „Dumitru Tăuțan”, clădirea va fi extinsă, vom aduce alte șase clase noi pentru elevi. Aici pregătim încheierea caietului de sarcini și lansarea licitației. 

Ne apropiem de final cu un alt proiect, prin care închiriem trei săli de clasă pentru Școala „Gheorghe Șincai”. Toate aceste proiecte au menirea de crește capacitatea școlilor”, a declarat Bogdan Pivariu. 

De asemenea, proiectul școlii vechi din satul Tăuți a fost scos la licitație pentru a fi transformată într-o grădiniță, cu minim 60 de locuri. 

Pentru Luna de Sus, Primăria din Florești are în lucru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru noua entitate ce va acoperi serviciile unei grădinițe și creșe, în așa fel încât aceasta va fi construită fără să se recurgă la demolarea vechii unități de învățământ. 

„Cu fiecare proiect suntem în diverse etape de dezvoltare, se lucrează la fiecare în parte. 

Și, unul dintre cele mai însemnate proiecte, avem pregătit proiectul pentru o nouă școală cu peste o mie de elevi, așteptăm deschiderea surselor de finanțare pentru a putea aplica și să putem câștiga acele fonduri europene”, a mai adăugat primarul Floreștiului Bogdan Pivariu. 

În aprilie 2023, Consiliul local Florești a aprobat proiectul viitoarei școli generale care va fi realizată în comună. Școala generală va avea o capacitate de peste 900 de locuri. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Când începe și când se termină școala? Calendarul anului școlar 2023-2024 pentru Cluj

Proiectul școlii gimnaziale din Florești, aprobat în Consiliul local. Bogdan Pivariu: „În cel mai scurt timp voi semna autorizația de construire pentru o nouă școală”

Trei școli și o grădiniță din Florești vor fi dotate cu mobilier și echipamente digitale. Investiția depășește 2 milioane de lei

Ultimele Stiri
abonare newsletter