Administrație

Proiectul școlii gimnaziale din Florești, aprobat în Consiliul local. Bogdan Pivariu: „În cel mai scurt timp voi semna autorizația de construire pentru o nouă școală”

Consiliul local Florești a aprobat proiectul viitoarei școli generale care va fi realizată în cea mai mare comună din țară. Primăria va semna autorizația de construire în perioada următoare.

Proiectul viitoarei școli generale din Florești, aprobat în Consiliu local/Foto: Randare imagine școala generală Florești Proiectul viitoarei școli generale din Florești, aprobat în Consiliu local/Foto: Randare imagine școala generală Florești

 

 


În februarie 2021, Primăria Florești își manifesta intenția de a realiza o nouă școală în comună, cu toate dotările aferente.

 


Consilierii locali din Florești au aprobat un proiect de hotărâre ce vizează realizarea viitoarei școli generale (pentru clasele 0-8).

Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici și a devizului general pentru obiectivul de investiții „ȘCOALĂ GENERALĂ CU CLASELE 0-8 - ÎN COMUNA FLOREŞTI, JUDEŢUL CLUJ”


Școala va avea o capacitate de peste 900 de locuri. 

De asemenea, clădirea va fi alcătuită din 36 de săli de clasă, patru laboratoare, bibliotecă și sală de mese. Școala va avea curte generoasă și sală de sport.


„Primul proiect pe care îl prezint este edificarea unei noi școli în zona Eroilor. 

La proiectarea acestei școli mizăm mult pe ideea de sustenabilitate, de producție de oxigen, printr-o fațadă vie și crearea unui mediu cât mai apropiat de natură pentru copiii ce o vor utiliza. 


Această școală va avea o capacitate de aproximativ 900 de locuri, pentru copii de la clasa 0 până la clasa a VIII-a, cu 36 de săli de clasă, 4 laboratoare, bibliotecă, săli de mese, birouri administrative și toate sălile anexe. 

Suprafața desfășurată este de aproximativ 6.500 de metri pătrați. Curtea școlii va fi una generoasă, având și o sală de sport adiacentă, care va forma o curte a școlii printr-o formă modernă a acestei școli”, declara în februarie 2021 primarul Bogdan Pivariu, în cadrul unei confwerințe de presă. 

Potrivit autorităților locale din Florești, sursa de finanțare pentru acest obiectiv o vor alcătui fondurile europene/fondurile guvernamentale, cu susținere de la bugetul local.

CITEȘTE ȘI:
Creșă modernă în Florești, cu capacitate de 70 de locuri, în urma unei investiții de 3,4 milioane de euro

După încheierea ședinței de joi, primarul Floreștiului a anunțat că în perioada următoare proiectul se va concretiza prin eliberarea autorizației de construire. 

În plus, autoritățile intenționează demararea procesului de realizare a viitoarei creșe din localitate, precum și a unui parc pe modelul bazei sportive din Ghoergheni. 

„Am în plan ca în cel mai scurt timp să pot să vă dau vestea, la fel de mult așteptată, de semnare a Autorizației de Construire pentru o nouă școală, o nouă creșă, începerea lucrărilor la noul parc multifuncțional (asemănător cu cel dezvoltat de Primăria Cluj în zona Gheorgheni) și multe alte obiective importante pentru comunitatea noastră”, a notat primarul Floreștiului după încheierea ședinței de Consiliu local. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

O școală eco, cu peste 900 de locuri, va fi construită în Florești

Creșă modernă în Florești, cu capacitate de 70 de locuri, în urma unei investiții de 3,4 milioane de euro

Ultimele Stiri
abonare newsletter