Externe

Crește numărul de sirieni în Germania. Jumătate de milion au deja reședința pe teritoriul german

Numărul sirienilor care au primit cetăţenie germană s-a triplat în 2021 faţă de 2020, arată date publicate vineri.

Peste 400.000 de sirieni au reședința în Germania. FOTO: Pixabay.com Peste 400.000 de sirieni au reședința în Germania. FOTO: Pixabay.com


Reuters precizează că mulţi dintre cei care s-au refugiat din Siria în perioada 2014-2016 au îndeplinit criteriile de eligibilitate pentru cetăţenie impuse de Germania.
 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News


Numărul total de străini naturalizaţi în Germania a crescut anul trecut cu 20%, ajungând la circa 131.600, a comunicat Oficiul Federal de Statistică. Circa 19.100 dintre ei au fost sirieni.

După ce fostul cancelar Angela Merkel a relaxat condiţiile de acces, în Germania au ajuns sute de mii de migranţi, refugiaţi din cauza sărăciei şi războaielor din Orientul Mijlociu şi din alte regiuni, reaminteşte Reuters.

În general, străinii trebuie să locuiască în Germania cel puţin opt ani înainte de a primi cetăţenia. Majoritatea sirienilor s-au calificat însă mai rapid, în medie după 6,5 ani, făcând dovada că sunt foarte dornici să se integreze - de exemplu, prin învăţarea temeinică a limbii germane şi prin angajamentul civic, arată Oficiul.

În 2021 s-a înregistrat un record de naturalizări anticipate - aproape 12.400, din care 43% sirieni.

Se aşteaptă ca numărul lor să crească şi în 2022. La începutul anului, 449.000 de cetăţeni sirieni - de patru ori mai mulţi decât la începutul lui 2021 - aveau reşedinţa în Germania de cel puţin şase ani. 

CITEȘTE ȘI:

40 de refugiați sirieni evacuați din Turcia au fost transferați în România, în luna aprilie

Până la 20.000 de mercenari Wagner și luptători sirieni, aduși în Ucraina să lupte de partea Rusiei: „Va fi mai rău decât Bucha”

Ultimele Stiri
abonare newsletter